Šachový slabikář přehled

Šachový slabikář https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/382080/mid_sachovy-slabikar-Ou7-382080.png 4 33 33

Spojením půvabných ilustrací, krátkých básniček a přístupného výkladu vznikla knížka, v níž se děti zábavnou formou seznámí se základy šachové hry. Poznají, jak se jmenují šachové figurky, jaké mají vlastnosti a podle jakých pravidel se na šachovnici pohybují. Získají znalosti o základních šachových termínech, o tom, co je šachový diagram a notace, jak se zapisuje šachová partie atd.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Šachový slabikář. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

Racek213
13.09.2023

Ach ano, paní Inna mě vyučovala chemii na devídce a ke konci devídky, kdy jsme měli volno, s námi hrála simultánky. Hrál jsem s ní takovou žertovnou partii, kdy mi měla dát mat na e4 ... jistě, dala, což mě jako třídního přeborníka poněkud probudilo :-))

JanKn0t
09.03.2023 5 z 5

Velmi pěkná povedená kniha. Ilustrace, vyprávění, didaktická stránka na jedničku. Škoda, že neměla nějakou následnou literaturu, knihy pana Alstera jsou velkým odskokem od základů hry a s postojem autora "přihlaš se do kroužku ať se dozvíš víc" mi moc nepomohla a tak jsem dodnes zůstal věčný začátečník.


ddkk
01.08.2019 4 z 5

Když jsem knížku kupovala pro vnuka, zaujala mne nejprve nezaměnitelnými ilustracemi Karla Franty. Pak jsem zjistila, že autoři jsou zkušenými šachovými odborníky a nakonec zvítězila naděje, že se zatím malý klučík naučí s pomocí tohoto úžasného speciálního slabikáře (a s pomocí táty, též šachisty) hrát tuto královskou hru. Nu, uvidíme. A doporučuji.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Šachový slabikář v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených36x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených4x
v Knihotéce39x
v Chystám se číst5x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

pro děti šachy

Autoři knihy

Inna Veselá
česká, 1933 - 1976
Jiří Veselý
česká, 1932 - 2009