S láskou, Rosie přehled

S láskou, Rosie https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/238567/bmid_s-laskou-rosie-238567.jpg 4 1168 1168

„V životě je jen málo věcí jistých, ale jedna podle mě rozhodně – ať uděláš cokoliv, následky si neseš celý život.“ Nejlepší přátelé Rosie a Alex se musí vinou osudu rozloučit na neurčito, aniž by si dokázali navzájem přiznat pravdu o svých citech. Jejich přátelství pokračuje dlouhé roky pouze prostřednictvím e-mailů, dopisů a dlouhých telefonních hovorů, které si vyměňují přes oceán. Žijí své vlastní životy a hledají štěstí a „poklad na konci duhy“. Přijdou na to, že ho mají na dosah ruky už dávno a dostane jejich láska druhou šanci?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Motto
Originální název:

Love, Rosie , 2004


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize S láskou, Rosie. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (289)

LexiS
05.04.2024 3 z 5

Opět jsem si po nějaké době přečetla knihu, která je zfilmovaná.
Nemůžu říct, že by kniha byla horší nebo lepší. Je v ní toho o dost víc... Ale možná až tak moc, že je to na škodu.
Posledních 150 stran už jsem se musela hodně držet, abych to dočetla. Naštěstí se to čte, tak rychle, že se stačilo trochu kousnout a už byl konec.
(Celkově to bylo mých nejrychleji přečtených 450 stran v životě.)
Byl pro mě hodně velký šok, že je to CELÉ psané jen pomocí mailů, dopisů a chatů. A úplně mi to nesedlo, ale v průběhu mi to alespoň přestalo vadit.
Nemůžu nesrovnávat s filmem, ale první část byla jak reklama na antikoncepci. Do filmu přidali možnost adopce a je až dojemné, když se Rosie rozhodne si dítě nechat. V knize vyloženě dlouho fňuká o tom, jak ji to zničilo život a tečka.
Celý děj popisuje několik desítek let a je hezké, jak se život všech postupně mění a vyvíjí. A hlavně, že historie má tendence se opakovat. Potom už nedržíte palce jen Rosie, ale i její dceři.
Najdeme zde i pár skvělých hlášek u kterých vyprsknete smíchy. Zvlášť chatování Rosie a Ruby stojí za to.
Doufám, že běžný život obyčejného člověka neobsahuje tolik překážek jako ten od Rosie a Alexe, protože jinak se spousta z nás má na co těšit. Každopádně celou dobu budete čekat, kdy konečně najdou to společné štěstí. A pokaždé, co jim to nevyjde má člověk chuť tam na ně vletět a trochu jim pomoct. Takže vlastně i o emoce není nouze.
Jako bonus si nejspíš odnesu, že už nebudu vědět, jak se píše slovo pořád.
(Děkuji za autoopravu)
Hodnotím 3/5 hvězdiček. A zůstanu u filmového zpracování. Opravdu mám dojem, že film je zakončen v pravou chvíli.

Always a reader
28.01.2024 3 z 5

Příběh krásný, ale nesedí mi vyprávění pouze formou dopisů, emailů či chatování. Chyběly mi tam dialogy, popsání scény a pocitů.
Znám filmové zpracování a to bylo moc povedené.


Imaginárium
12.12.2023 4 z 5

S láskou Rosie od autorky bestselleru P. S. Milujem ťa, je príbeh o najlepších kamarátoch Rosie a Alexovi, ktorí bez seba nespravia ani krok. Teda až do koncoročného plesu, kde Rosie omylom otehotnie. Spoločná budúcnosť sa v zlomku sekundy rozplynie a ich cesty sa rozdelia. Kniha o nesprávnom načasovaní a premarnených príležitostiach obsahujúca množstvo správ a listov, ktoré si vymenia počas rokov a popisujú, kam až ich osud dokáže zaviesť.

Budete im do poslednej strany držať palce, aby konečne našli svoje zaslúžené šťastie a budete sa rozčuľovať zakaždým, keď im do toho niečo nečakané znova skočí, presne tak, ako aj ja.

Odporúčam si určite pozrieť aj filmové spracovanie, myslím, že sa veľmi podarilo.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha S láskou, Rosie v seznamech

v Právě čtených24x
v Přečtených1 737x
ve Čtenářské výzvě243x
v Doporučených128x
v Knihotéce499x
v Chystám se číst623x
v Chci si koupit159x
v dalších seznamech12x