Rock mého života přehled

Rock mého života
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/443643/bmid_rock-meho-zivota-xhy-443643.jpeg 4 38 38

Arkádie (Ondřej Neff) série

< 2. díl >

Druhý svazek Arkádského cyklu v revidovaném vydání! Příběhy Kuby Nedomého a Dědka Čucháka začaly v románu Měsíc mého života. V lunárním habitatu Arkádie vedou skromné živobytí starožitníků, člověk vedle kyborga. Mohli by žít docela poklidně, nebýt jejich všetečnosti, která je vede do střetu s mocnými toho podivného světa, zavřeného pod kupolí uprostřed měsíční pustiny. Jenže teď mu jde po krku robotický ninža, a nebýt jeho přátel, má to spočítané... A jak s tím vším souvisí Elvis Presley?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rock mého života. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

Kaik
02.11.2023 5 z 5

Po letech návrat na měsíční Arkádii a opět jsem se skvěle bavil. Neffův styl psaní je chytlavý, děj akční a zábavný, hlavní postavy nezapomenutelné a jazyk úchvatně bohatý. A chci taky svého osobního Ronina!

d.fogas
26.05.2023

"Elvis žije. Tak jej pojďme zabít!"

Dějově by kniha stačil i na trilogii kolik se toho v ní děje.

Škoda, že se autor trochu nerozepsal o těch islámských fundamentalistech, co obsadili většinu Plesnivky a taky trochu více o tom, jak vlastně funguje Miagiho motor a jak přesněji probíhala kolonizace Měsíce a o technologiích dlouhověkosti a jak je možné ze zachované hmoty znovu vybudovat jedince, tak jak byl předtím než přestal fungovat.

Náročně nenáročné čtení, které se nebere moc vážně a celkem to funguje. Předpokládá to, že si oblíbíte hlavní postavy a pak už jen sledujete jak zachraňují sebe a někdy i Měsíc před zničením, a znovuvybudováním. A samozřejmě Elvis.


.pb.
25.01.2023 1 z 5

Tato kniha ma potrapila. Vobec, ale vobec sa mi nechcelo ju docitat, no vydrzal som. Hrdina knihy vobec neposuva dej dopredu, je pasivny, autor si ho pohadzuje tam i sem. Celkovo ma prekvapuje, ze kniha pochadza od takeho autora, akym je Ondrej Neff. Cita sa to ako prvotina od autora, ktoremu sa nedari vymyslenu zapletku dostat do pohybu a hodnoverne ukoncit. Citatel vobec nema pocit, ze hrdina ma co stratit. Technologie su vsemocne, nieje jasne vymedzene co sa da a co uz nie. Postava Ronina je totalne nekonzistentna, ako vobec cely koncept elektronickych ninjov. Autor si viackrat odporuje a vymysla za chodu, ako by snad mohli fungovat bez toho, aby potom zrevidoval a usporiadal jednotlive prvky svojho vesmiru. Velakrat sa v knihe sumarizuje, akoby kniha vychadzala po castiach, serialovo. Atd. atd.... Po vybornej prvej knihe pribehov je tento roman velkym sklamanim.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Listopadové knižní novinky (12. - 18.11.)

12.11.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (2)

2007 - Aeronautilus (Kniha roku)
2006 - Cena Akademie sci-fi, fantasy a hororu (Česká a slovenská kniha)


Kniha Rock mého života v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených58x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených1x
v Knihotéce57x
v Chystám se číst19x
v Chci si koupit12x