Ročenka přehled

Ročenka https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/486596/rocenkaGg1H7C-y8K-.jpg 4 50 50

Jak najít svůj hlas? Jak se zamilovat? Jak říkat pravdu? Středoškolačka Paige Vickersová, která pracuje pro školní noviny, je na vylhané příběhy zvyklá. Patří mezi ně třeba řeči o tom, jak je nejpopulárnější spolužačka Grace úžasná. Jenže to je lež. Jak Laura přebírá kluky jiným holkám. To je taky lež. A jak je její vlastní rodina dokonalá. I to je ale… lež. Teď populární Grace a její kamarádky vybírají do chystané ročenky ty „nejlepší středoškolské příběhy“. Jenže tyhle příběhy nejsou jen vylhané, jsou toxické! Page už má lží plné zuby. S pomocí Elijaha, jediného kluka, který ji kdy chápal, je odhodlaná povědět všem pravdu. A asi tím dostane pár lidí na kolená.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: ekniha , Slovart (ČR)
Originální název:

The Yearbook , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ročenka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

Love_books_369
10.12.2022 5 z 5

Další boží knížka od Holly Bourne. Miluju. Přečtěte si to, vážně stojí za to.

Kristy.Seb
06.11.2022 5 z 5

Názor jiného člověka nejde nikdy úplně pochopit. Všichni se musíme naučit žít s hlubokou osamělostí vědomí, že nás nikdo nikdy nepochopí, ani my je.

Když nemáte strach, tak to není opravdová statečnost.

Karma neznamená, že je člověk odměňován či trestán za to, jak žije. Znamená, že je člověk sám zodpovědný za svůj život a za to, jak se chová k ostatním.

Kniha je věc, skrz kterou ti někdo vypráví příběh - svůj příběh, ale je to jeho příběh, ne tvůj. Může ti něco vyprávět, ale ty s tím nemusíš souhlasit.

Nemusím bezvýhradně přijmout něčí verzi příběhu, mám právo ho nějak vnímat a vyjádřit se k němu.

Ani sebevětší lítost nemůže odčinit to, jestliže člověk promrhá i jen jedinou z příležitostí.

Život dává, život bere.

Lítost nikdy nic nenapraví, nemůže tě vrátit zpátky v čase, abys to zkusil znova. Máme jen jeden život. Jeden jediný. Každý okamžik můžeme prožít jen jednou, protože je nenahraditelný. Je to strašně vzácný dar.

Pokud je život jen hromada rozhodnutí, díky kterým se stáváš, kým máš být, tak pokud svůj život nežiješ naplno, protože se bojíš, nebo ubližuješ lidem, protože si kretén, tak lítost nic z toho nenapraví. Lítost jen dokazuje, že jsi zbabělec, nebo hajzl. Nebo obojí.

Když nějaký problém pojmenuješ, tak tím snížíš úzkost z něj vyvěrající.

To, že někdo nemá strach, nemusí vždycky znamenat, že je silnější než ostatní. Často je to jen známka toho, že má snazší život.

Všichni máme nedokonalosti. A všichni to vím, a přesto se je všichni zoufale snaží skrýt, aby mohli být důležití, cítit se nadřazeně.

Nejsilnější lidská emoce je ponížení. Bojíme se ho úplně nejvíc, nejvíc se mu snažíme vyhnout a když už nás potká, je nejvíc nesnesitelné.

Každej člověk si na tebe udělá nějaký názor, důležitý je umět určit, který názory a lidi stojí za to, abys je poslouchala.

Jde jedině o to, co děláte a co to dělá s lidmi kolem nás.

Každý člověk na světě si zaslouží, aby ho někdo milovat přesně pro to, jaký je.

Kdyby víc lidí vědělo, že je někdo miluje takové, jací jsou, možná by se tak zoufale nesnažili cítit se důležitě na úkor ostatních.

Tak tahle kniha se velmi povedla. Byla velmi čtivě napsaná, ač příběh byl velmi smutný, skoro bych řekla až děsivý! A ještě děsivější je představa, kolik lidí, a hlavně dětí, tohle zažívá..


Ta-vod-vedle
19.09.2022 5 z 5

Očekávala jsem podle obálky spíše humornou knihu o klasické puberťačce, a proto mě příběh velice překvapil. Od začátku byl velice poutavý a začala jsem více přemýšlet a cenit si své rodiny a kamarádů. Je to po dlouhé době zase knížka, která mě naplno pohltila a mám v plánu si od této autorky přečíst i další knížky.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (47. týden)

21.11.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ročenka v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených54x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených8x
v Knihotéce87x
v Chystám se číst47x
v Chci si koupit12x
v dalších seznamech5x