Řád racrianů přehled

Řád racrianů https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/323458/bmid_rad-racrianu-QZ9-323458.jpg 2 5 5

Před mladým mužem, jenž právě vstoupil do řádu racrianů, vyvstane náročný úkol, jaký by si nepředstavil ani v těch nejhorších snech. Souběžně s tím bude vyřčeno i velké tajemství, které nemělo být nikdy odhaleno. Ocitáme se ve světě Merillidom, kde se lidé stali ohroženým druhem a každým dnem bojují o své přežití. Jediné, co dělí krvelačné bestie od bezbranných lidí, jsou vysoké hradby měst a odvážní racriané. Mají velké štěstí, že jim jsou propůjčeny nadlidské schopnosti a neobyčejná síla.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Řád racrianů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

LuccBizon
30.09.2021 odpad!

Četl jsem ze studijních důvodů a z hecu. Přemýšlím, jak to ohodnotit. Když je ale kniha tak špatná, že ji nedočtu, asi mi nic moc jiného než nejnižší možné hodnocení nezbývá. Skončil jsem asi u 50 strany a nemám sílu dál. Není to TAK špatné, jen to prostě vůbec není dobré. Na knize je moc poznat mládí a nevypsanost autora. Vkopíruji sem poznámky, které jsem si při čtení udělal:

Protiřečí si – v jednu chvíli mluví o několika historických případech využívání látky světla, v příští mistr Soiren neumí říct, jak se projevuje, protože nebyla dostatečně otestována, aby hned nato uvedl 2 příklady dokonalého využití.
Dobré popisy. V nich se nejvíc projeví autorův zápal – popis generátoru vč. kresby.
Opakuje se. Laurien vysvětlí, co bude dělat a autor to znovu shrne.

Pokud nemáte zatraceně silnou motivaci Řád racriánů číst, raději knihu neotvírejte. Jak píše trudoš, kniha má i plusy, ale jsou tak pohřbeny v nánosu špatného psaní, že nemá smysl je objevovat.

trudoš
28.04.2017 1 z 5

Naivní fantasy, plná roztodivných stvůr a udatných skutků, jejímž největším prohřeškem je nudný děj. Nic proti šlechetným putovačkám, jenže Patrik Fuxa zůstal věren pouze lineární cestě za dobrodružstvím a všechno zajímavé účelově nerozvinul, čistě proto, že by pak potřeboval o dost víc stran. Což je bohužel pravda.
Jinak ale nápaditá kombinace Planet smrti a Útoku titánů. Opomenu-li tedy ignorování fyzikálních zákonů, nebo pravidel technologického vývoje. A škoda, že autor nedokázal zachytit uvěřitelnou atmosféru ztráty lidskosti, která by v případě jím stvořeného světa byla neodvratitelná.
Za hodně nešťastnou však považuji podobu slohu, především fakt, že je vystavěn v první osobě přítomného času, přičemž forma odpovídá spíše času minulému. Výhrou nejsou ani chybně používané výrazy, nebo opakování slov v průběhu jednoho odstavce. Za tvůrčí snahu ale palec nahoru. Základ by byl i k použití, pod podmínkou kompletního přepsání. Slovy klasika: „Sundat brejle, odbarvit na blond a zhubnout.“


Xien
28.12.2016

Vysvětlení je snadné, požádal jsem známé, jež knihu četli, aby ji ohodnotili na databázích. Proto jsou hodnocení stejná a se stejnými nicky. Avšak chápu, že to vypadá, že jsem si přidal hodnocení sám, i když tomu tak není.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Řád racrianů v seznamech

v Přečtených4x
v Doporučených1x
v Chystám se číst2x
v Chci si koupit1x

Štítky knihy

meč a magie

Autorovy knížky

2016  48%Řád racrianů