Vrah bez tváře přehled

Vrah bez tváře https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23285/vrah-bez-tvare-23285.jpg 4 603 603

Detektivní román se odehrává v 90. letech 20. století v malém městečku na jihu Švédska. Na malé osamocené usedlosti dojde k brutální vraždě starých manželů, pro kterou zdánlivě neexistuje žádný motiv. Případem se zabývá zastupující šéf místní policie Kurt Wallander, který má jen málo stop. Jedna z nich vede k přistěhovalcům, další odhaluje dvojí život zavražděného. Mimo případ ale řeší Wallender i svoje osobní porozvodové problémy a vztah k dalším členům rodiny. Román se zároveň dotýká problémů s přistěhovalectvím a nacionalistickým hnutím.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Olympia
Originální název:

Mördare utan ansikte , 1991


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vrah bez tváře. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (110)

kahuda01
08.05.2024 4 z 5

Tak jsem se do pustil do Mankella, líbilo se mi, imigrantská linka sice tolik ne, ale celkově velice slušná krimi. Vyrážím na druhý díl.

KlariN
15.02.2024 4 z 5

Henning Mankell je klasik žánru, a jestliže to čtenářka či čtenář myslí se skandinávskou krimi vážně, dříve nebo později se musí s s Kurtem Wallanderem setkat. Jeho první příběh nese všechny základní rysy velikánovy literární tvorby: Sociální uvědomělost, nečernobílé postavy, melancholickou atmosféru, i ultra černý humor. Klenot.


Lovana
06.02.2024 2 z 5

Ou, tato kniha byl za mě jeden velký průšvih. Příběh mě nebavil, hlavní postava za mě hrozně nesympatická (naprosto zbytečné zdůrazňování vykonávání osobních potřeb, popis pohybů střev, a nakonec se dozvíme, že má špinavé slipy – tady jsem si pokaždé kladla otázku proč?), celkově se mi čtení hrozně táhlo, nebyla jsem schopná se do knihy začíst, přestože vražda, která se stala dávala tušit, že to bude skvělé vyšetřování, ale bohužel nebylo.
Kromě toho, že mi postava Wallandera vůbec nebyla sympatická, tak mi přišel jako strašný nešika, nepamatuji si, že by v jiné detektivce, kterou jsem četla hlavní vyšetřovatel utržil tolik zranění jako Wallander.
Když pominu Wallandera, tak jsem se časem docela začetla, několikrát nás autor navedl na možného pachatele, až jsem si opravdu nebyla jistá, kdo za vším stojí a říkala jsem si, že to konečně aspoň za něco stojí. A najednou zase změna, a nakonec se případ vyřešil úplně náhodou a zůstalo tam tolik záležitostí, které nebyly nijak vysvětleny.
Bohužel tato kniha mě vůbec nenadchla a v této sérii již pokračovat nebudu. Nicméně to, že se kniha nelíbila mně neznamená, že je špatná, naopak je hodně čtenářů, kteří si detektiva Wallandera oblíbili a knihy je baví, takže pokud vás baví severské detektivky a chcete zkusit něco ze „starších dob“ (kniha v originále vyšla v roce 1991), tak třeba pro vás tato kniha bude to pravé.

Hodnocení 2,25*/5*

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (14. - 21. 3.)

13.03.2013


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (2)

1992 - Glasnyckeln (Skleněný klíč)
1991 - Bästa svenska kriminalroman


Kniha Vrah bez tváře v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených918x
ve Čtenářské výzvě48x
v Doporučených21x
v Knihotéce244x
v Chystám se číst199x
v Chci si koupit22x
v dalších seznamech11x