Příběhům o lásce věřit zakázáno přehled

Příběhům o lásce věřit zakázáno https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/473026/bmid_pribehum-o-lasce-verit-zakazano-TdX-473026.jpg 4 32 32

„Láska za časů YouTube“ Sedmnáctiletá youtuberka Cali se připravuje na maturitu a po svém se vyrovnává s popularitou na sociálních sítích. Nikdo ji nenaučil, jak to chodí, jak se smířit s tím, že je neustále na očích a sledovaná, nikdo jí neporadil, co všechno může sdílet, aniž by o sobě prozrazovala příliš. Přemýšlí, jaký obraz o ní videa podávají, jak ji ostatní vidí. Nechce s cizími lidmi sdílet úplně všechno, někteří pak mají pocit, že ji dobře znají, jsou drzí a chovají se, jako by jim snad patřila. Zatímco její matka klidně nasdílí téměř všechno a kameru v podstatě nedá z ruky, Cali by si ráda uhájila alespoň kousek soukromí. Zároveň však chce vyhovět rodičům, protože její rodinu všechna ta videa, spolupráce a reklamy nebo účast na akcích živí. Cali je zamilovaná do stejně úspěšného youtubera Gerarda a užívá si života zlaté mládeže, ale hluboko v srdci cítí, že to není ono… A do toho se objeví Héctor, obyčejný kluk z dětského domova, který se snaží vypátrat svoji rodinu a hledá svoje místo v životě. Cali díky němu postupně zjišťuje, že i její hodnoty se změnily, a objevuje úplně jiný svět.... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , Šulc - Švarc
Originální název:

Prohibido Creer En Historias De Amor , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Příběhům o lásce věřit zakázáno. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

Satyrka
16.03.2024 3 z 5

Pěkný příběh s řadou hezkých mouder. Absolutně ale ne můj žánr, můj styl. Pro mě to bylo v některých chvílích docela předvídatelné, někdy až trapně, i když chápu, že tahle kniha nebo tento žánr asi nemá zrovna šokovat a vytvářet šílené zvraty (jak já to mám ráda), známost a sláva Caliiny rodiny a Gérarda mi přišla větší jak naší české největší celebrity, tomu mi prostě nešlo věřit, a přišlo mi, že něco takového už jsem někdy četla. Navíc jak všichni byli slavní nebo měli úspěch, tomu se mi taky nechtělo věřit, i když jsem člověk, co miluje šťastné konce. Doslov autora jsem četla, to vždycky, a jak jsem napsala, pěkný příběh. Toť vše pro mě. Myslím, že mi příběh brzy někam zapadne a nevím, zda si ho budu pamatovat. Pro mě je to 2/5, i když se kniha četla docela svižně, nicméně nechci být tak krutá jen protože to není můj žánr, takže 3/5. Ale kdoví - mému náctiletému já by se to třeba líbilo víc, určitě jsem kdysi takové knihy četla.
"..... Aby člověk miloval, nepotřebuje důvody....."

LucieVero
18.02.2023 5 z 5

Kniha se mi moc líbila a moc hezky se četla. Příběh starého kina byl kouzelný.


jitka_dankova
26.04.2022 4 z 5

Překvapivá španělská romantická kniha s kostrbatým vyjadřováním. Překvapivá tím, že autorem je muž, který píše z pohledu mladé puberťačky. Tak na to jsem byla velmi zvědavá. Děj rozhodně není ze života obyčejné dívky, ale jde o takovou moderní YouTube celebritu, která se chce z toho světa vymanit, ale je dost svázaná (rodinou, přítelem). Bála jsem se, že celý příběh bude jen o videích a aférkách, ale překvapivě se většina odehrávala v reálném světě a hledání Héctorovy rodiny bylo taky hezky mimo virtuální svět.
Škoda toho kostrbatého vyjadřování, dlouhých souvětí a některých nudných rozhovorů o ničem. Ubíralo to knize na čtivosti. Ale jinak byl děj jako takový celkem svižný, prokládaný různými trapasy (což moc nemusím), ale občas překvapivý. Tím, že je autor muž, tak se zaměřoval především na to, aby se něco dělo, než na zdlouhavé popisy romantických částí - až mi tahle stránka vlastně i poněkud chyběla. Sečteno podtrženo, jde o milé zpestření, když už nevíte, co číst.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (25. týden)

20.06.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Příběhům o lásce věřit zakázáno v seznamech

v Přečtených40x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených1x
v Knihotéce78x
v Chystám se číst34x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

španělská literatura pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy další knížky

Javier Ruescas
španělská, 1987
2021  73%Příběhům o lásce věřit zakázáno
2022  74%Tlukot - Když potkáš lásku svého života… a zapomeneš na to!