Příběh lidského těla přehled

Příběh lidského těla https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/305610/mid_pribeh-lidskeho-tela-12a-305610.jpg 5 88 88

Autor představuje v populárně naučném a beletristicky čtivém díle lidské tělo během jeho milión let trvajícího vývoje. Protože, ač se nám to líbí nebo ne, jsme stále jen lehce obtloustlými, lysými a dvounohými primáty, kteří baží po cukru, soli a tuku. Avšak díky tlaku evoluce jsme se proměnili v primáty – chodíme vzpřímeně, jsme všežravci, naše chodidla a ruce jsou jiné, těla i mozky máme větší, a v neposlední řadě jsme schopni řeči a spolupráce.... celý text

Literatura naučná Historie Zdraví
Vydáno: ekniha , Jan Melvil
Originální název:

The Story of the Human Body: Evolution, Health, and Disease


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Příběh lidského těla. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (31)

icewind
20.01.2024 4 z 5

Psáno tak aby tomu porozuměl i nevědec :) Hlavní myšlenku jsem si skromně přebral nějak ve smyslu, hlavně se nepřežírat a hýbat se, to se tedy ta evoluce nějak zacyklila, tohle nejspíš tuší i ten poslední dělník ve šroubárně aniž by kdy něco takového četl resp. aniž by kdy vůbec něco četl. Ale jo, ten pohled na evoluční vývoj a to jak člověku začaly postupně zpestřovat život různé podivné choroby dává tak nějak smysl a je to podáno opravdu čtivou formou. Nicméně zase...to, že prevence je důležitější než řešení následků to přece taky víme všichni :) Tudíž, převratné to není, zásadní nejspíš taky ne, ale za přečtení a více či méně lehké zamyšlení zejména nad svou životosprávou to určitě stojí.

Adam84
27.09.2022 3 z 5

Takže běhat, běhat, běhat a omezit junk food, je to nejlepší, co můžete pro zdraví udělat. Sice nic nového pod sluncem, ale kniha Daniela Liebermana, nám tuhle starou pravdu připomíná vskutku evolučním způsobem.

Doporučing pro všechny evoluční biology, lékaře a hominidy


los
13.08.2022 3 z 5

nemohu upřít knize čtivost, ale shoduju se s názory čtenářů níže: velmi zjednodušené, v mnoha případech neaktuální a protivně znovu a znovu opakující už několikrát podrobně podané informace (desetkrát po sobě je opravdu moc), první část mi připomněla jeden starší dokumentární seriál, něco jako Putování s pravěkými lidmi; další dvě se dají shrnout varováním, abych míň žral a víc se hýbal, chodil pěšky (pokud možno bos) a nečetl knihy, protože dlouhé koukání do blízka způsobuje krátkozrakost - no ale divím se, když se australopitékové adaptovali z ovoce na lov a sběr a homo sapiens později na zemědělství, proč by se homo sapiens sapines (já) nemohl adaptovat na guláš s knedlíkem?

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Příběh lidského těla v seznamech

v Právě čtených10x
v Přečtených110x
ve Čtenářské výzvě11x
v Doporučených22x
v Knihotéce75x
v Chystám se číst203x
v Chci si koupit74x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

evoluce antropogeneze

Autorovy knížky

Daniel E. Lieberman
americká, 1964
2016  90%Příběh lidského těla