Pravý výlet pana Broučka do Měsíce přehled

Pravý výlet pana Broučka do Měsíce
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537784/bmid_pravy-vylet-pana-broucka-do-mesice-663629ab1836d.jpg 4 304 304

Pan Brouček série

1. díl >

Pan Brouček je zámožným panem domácím na Starém Městě v Praze a je denním hostem hradčanské hospůdky Na Vikárce… Tuto skutečnost si vybral Svatopluk Čech jako nevyčerpatelný zdroj neuvěřitelných příhod, které se staly panu domácímu po pozření nespecifikovaného počtu Würflových (jméno hostinského Na Vikárce) piv. Autor podává pivní události s krásnou noblesou a ústy pana Broučka filozofuje a glosuje humorným jazykem, velmi blízkým naší současnosti.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pravý výlet pana Broučka do Měsíce. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (44)

mnohoknih
12.06.2024 3 z 5

Nic se nemá přehánět, ani pivo Na Vikárce. Pak to takhle dopadá. Tedy pan Brouček dopadl na měsíc. Chápu, byla lunojasná noc a nebeský zákeřník lákal k návštěvě. Nebo to byl bledý brach? Každopádně měsíc je obydlen a to měsíčňany, éterickými bytostmi, živícími se krásou a rosou. Takže zákonitě muselo dojít ke střetu. Hvězdomír Blankytný a jeho kůň Pegas se ujali role průvodců. Příběh je jednoduchý, za to čeština je boží. Je to krátké dílko a za přečtení určitě stojí.

AndrewTheJUA
27.04.2024 4 z 5

První seznámení s panem Broučkem a Svatoplukem Čechem.
Co u této knihy moc oceňuji je cit pro jazyk, se kterým je kniha psána. Popisné části jsou opravdu úžasné a čtení se stává zážitkem. Jediné, co mi zde (oproti již dočtenému druhému dílu) trochu vadí, je postava Měsíčňana, která mi moc nesedla. Přišla mi až moc ukňouraná a otravná. Zcela chápu, že přesně takto měla být vyobrazena, přesto mi to až trochu vadilo.
Knize jako celku uděluji čtyři hvězdičky, 70%


Booky84
24.12.2023 3 z 5

Přečteno v rámci čtenářské výzvy, jinak bych se ke knize nejspíš vůbec nedostala. Zajímavá a pro mě naštěstí i krátká satira, bohužel jsem se nemohla vůbec začíst právě kvůli stylu jazyka, ale nakonec jsem ráda, že jsem knihu přečetla a to jako e-knihu, kterou jsem si mohla stáhnout právě na Databázi knih, za což moc děkuji.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pravý výlet pana Broučka do Měsíce v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených479x
ve Čtenářské výzvě73x
v Doporučených16x
v Knihotéce62x
v Chystám se číst39x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech4x