Povinnost vojáka přehled

Povinnost vojáka https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/162466/bmid_povinnost-vojaka-krv-162466.jpg 4 3 3

Maršál Sovětského svazu věnuje své vzpomínky průběhu bojových akcí za druhé světové války, na nichž se sám nemalou měrou podílel. Časově jsou vymezeny napadením SSSR německými vojsky 22. června 1941 a bezpodmínečnou kapitulacínacistických ozbrojených sil v květnu 1945. Krok za krokem a v hojnosti faktických údajů je zaznamenán postup armád přes autorovu vlast a Polsko do Německa... celý text

Literatura faktu Válečné Biografie a memoáry
Vydáno: , Naše vojsko
Originální název:

Soldatskij dolg , 1969


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Povinnost vojáka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

jik60
07.11.2019 4 z 5

Vzpomínky jednoho z nejlepších sovětských vojevůdců Velké vlastenecké války. Na rozdíl od Žukovových pamětí, které (nejen) autor upravoval podle aktuálního politického větru, zde se jedná o podstatně "pevnější" a důvěryhodnější dokument, i když s ohledem na pozdější onemocnění maršála Rokossovského je otázkou, nakolik je to dílo jeho a nakolik dílo někoho jiného. V každém případě se autor dotýká nejen svých velitelských pozic (tyto popisy se mě jevily poněkud nudné), ale (okrajově) i intrik té doby. Sem patří mj. odstranění Rokossovského od velení útoku na Berlín, nebo jeho osobní postoje. Z celé knihy je cítit "osobní pevnost" nejen autora, ale i "doby a místa".

Pavelpi
03.06.2017 5 z 5

Kniha,na kterou mám velmi dobré vzpomínky.Náš profesor na češtinu v SPŠ Loket Křivanec,přezdívaný Honzík dokázal v roce 1972 udělat z téhle knihy takovou kovbojku,že jsem tehdy jako maturant šel,knihu si koupil a dokonce jsem jí celou přečetl a fakt se mi líbila,protože jsem v duchu stále slyšel různé komentáře našeho Honzíka.S odstupem doby jsem jí přečetl několikrát a tyhle vzpomínky si vždycky oživím.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Povinnost vojáka v seznamech

v Přečtených3x
v Knihotéce3x
v Chystám se číst1x
v Chci si koupit4x