Post mortem - Katyň přehled

Post mortem - Katyň
https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/106806/post-mortem-katyn-106806.jpg 4 36 36

Filmová poviedka Post mortem rozoberá problém katynskej masovej vraždy poľských dôstojníkov v druhej svetovej vojne. Predstavuje osudy troch žien - jedna žije v nádeji, že sa jej vráti syn, druhá čaká manžela a tretia stratila otca a dozvedá sa pravdu o týchto dramatických okolnostiach - a troch mužov ktorých životy sú takisto spojené s touto historickou udalosťou. Okrem toho ponúka príbehy ďalších rodín poznačených stratou najbližších príbuzných, ľudí, ktorí sa každý po svojom vyrovnávajú s tragickou životnou situáciou. Podľa filmovej poviedky Andrzeja Mularczyka vznikol scenár, ktorý realizoval známy režisér Andrzej Wajda. Film bol nominovaný na Oscara 2008.... celý text

Literatura světová Romány Válečné
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Post mortem - Katyń , 2007


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Post mortem - Katyň. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

nicolettkaa
17.06.2022 3 z 5

Žít v nevědomosti, co se stalo s členem vaší rodiny. Žít s vědomím, že nikdy nezjistíte pravdu. Žít s vědomím, že když zjistíte pravdu, vláda vás umlčí. Vše je to hrozné a nepředstavitelné. Z tohoto hlediska bych knihu hodnotila plným počtem. Když ale přihlédnu k tomu, jak je kniha napsána, více než tři hvězdy dát nemohu.

dezorientovana
31.03.2019 4 z 5

Smutné téma, avšak hezky napsáno. Kniha je psaná z pohledu pozůstalých. Babička, matka a dcera, každá z nich prožívá ztrátu podle svých představ. Kniha o víře, o smíření, o lži a o pravdě, o beznaději a krutosti. Rozhodně stojí za přečtení.


Jirinamac
13.08.2018

Knížka se mi nečetla moc dobře, ale na závěr se mi vařila vzteky krev. ,,Zmizel jako jarní sníh nebo lidé se přece neztrácejí beze stopy...,, Knížku nebudu hodnotit. Smutek se nedá hodnotit jako líbila se mi.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Post mortem - Katyň v seznamech

v Přečtených59x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených2x
v Knihotéce23x
v Chystám se číst22x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x