Posledný jednorožec přehled

Posledný jednorožec https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524410/bmid_posledny-jednorozec-652c4623625d0.jpg 4 200 200

Poslední jednorožec série

1. díl

Odnepamäti žila jednorožka v lese, kam ani smrť nedočiahla svojimi pazúrmi. Panny, ktoré boli požehnané zazrieť aspoň záblesk jej krásy, zažili také očarenie, že naň nikdy nezabudli. Ale za hranicami jej zázračnej ríše sa šírili temné šepoty a zvesti, ktoré si nemohla nevšimnúť: „Zo sveta zmizli všetky jednorožce." Za pomoci nešikovného kúzelníka a nezlomnej starej dievky sa vydáva zistiť pravdu o jednorožcoch. Každý jej krok však sprevádza strach, že ani jej nesmrteľná múdrosť nezmôže nič vo svete, kde kliatba šialeného kráľa a stelesnená hrôza jestvujú len preto, aby priviedli posledného jednorožca do záhuby...... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

The Last Unicorn , 1968


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Posledný jednorožec. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (41)

mnohoknih
26.03.2024 4 z 5

Po jazykové stránce velmi příjemná pohádka. Spousta lyrického textu umocněna tím, že zde vystupuje jednorožka. Ta jednoho dne vyslechne ve svém stále jarním lese dva muže a vydá se do světa hledat své druhy. Cestou samozřejmě potká mága, pomocnou ženu, zlého krále i hrdinu. Příběh je to poetický, popis míst v pravdě básnický. Ovšem nejlepší je ten druhý příběh Dvě srdce. Tam gryf žere malé děti, ale jedno dítě se nedá a my se tak dozvíme, co bylo dál za “ a zazvonil zvonec a pohádky je konec.

wena
07.02.2024 3 z 5

No jsem poslední nebo co? Příběh jednorožky který je docela jednoduchý jeden mág a držkatá paní , pric (král) Lír a prokletý Moran. Nejvíce mě ale pobavila až na konci Zuzu a příšera živící se malými dětmi.


Deia
25.01.2024 3 z 5

Tento príbeh som si chcela prečítať už roky a tak som bola veľmi rada, keď som zistila, že (konečne) vychádza aj v slovenčine a ešte s takou krásnou obálkou. Taktiež ma potešil úvod od Rothfussa, po ktorom som mala pocit, že tá kniha bude ako stvorená pre mňa (jeho sériu Príbeh kráľovraha zbožňujem, aj keď na pokračovanie čakám už 12 rokov). Ale zjavne som sa mýlila a nebola to kniha pre mňa. Vôbec ma nenadchla a príbeh mi ani veľmi nedával zmysel. Bolo v ňom všetko a v podstate nič. Ako čítalo sa mi to dobre, rýchlo, ale keď som si od čítania chcela dať na chvíľku pauzu, tak som sa ku knihe nevrátila aj celé hodiny, pretože tam nebolo nič, čo by ma k nej lákalo naspäť. Žiadne napätie. Pre mňa dosť nudné postavy. Slabý záporák a aj zápletka. V podstate som si užívala iba štýl, akým to je napísané, kvetnaté prirovnania, zaujímavé opisy, a to je asi tak všetko. Mrzí ma to, lebo som si myslela, že sa mi naozaj bude páčiť, ale pre mňa to bola úplne priemerná kniha, ktorá toho vo mne zanechala veľmi málo.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Černočerné srdce, Za zamčenými dveřmi a další knižní novinky (6. týden)

04.02.2024


Citáty z knihy (1)

Jestliže již lidé nepoznají to, nač se dívají, pak mohou být na světě stále ještě jednorožci; nevidění, a o to šťastnější.


Kniha Posledný jednorožec v seznamech

v Právě čtených8x
v Přečtených261x
ve Čtenářské výzvě23x
v Doporučených23x
v Knihotéce174x
v Chystám se číst183x
v Chci si koupit57x
v dalších seznamech14x