Portské a ostatní fortifikovaná vína přehled

Portské a ostatní fortifikovaná vína https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/39029/portske-a-ostatni-fortifikovana-vina-39029.jpg 5 2 2

Publikace seznamuje s historií i nejnovějšími poznatky o odrůdách portských vín a ostatních fortifikovaných vín i o technologii jejich výroby (víno a destilát).

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Portské a ostatní fortifikovaná vína. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

valda
02.03.2012 4 z 5

Pokud jste laik a chcete se něco dozvědět o fortifikovaných vínech, tak myslím, že tahle kniha vás potěší. Největší prostor je věnovaný samozřejmě Portskému, ale nechybí ani Sherry, Madeira, Malaga a několik ostatních druhů fortifikovaných vín, včetně krátké zmínky o českých produktech.
Autor je sice mladý, na mě text někdy působil trochu jako diplomka, ale myslím, že je vše velmi přehledně a čtivě vysvětleno. Kniha je docela útlá (140 s.), takže není čas se nořit v detailech. Jako takový úvod do světa těchto vín je ale velmi vhodná, ke každému typu vína se dozvíte něco o historii, místopisu, geologii, druzích odrůd, způsobech pěstování, výrobě, atp. Prostě úvod ze všech stran. Kniha je doplněná taky přehlednými mapami a spoustou pěkných fotografií.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Portské a ostatní fortifikovaná vína v seznamech

v Přečtených3x
v Knihotéce2x

Štítky knihy

víno

Autorovy další knížky

Jan Stávek
česká, 1980
2005  90%Portské a ostatní fortifikovaná vína
2008  80%Degustační příručka, aneb, Jak přijít vínu na jméno
2008  0%Velkopavlovická vinařská podoblast - průvodce