Pořád jsem tady přehled

Pořád jsem tady https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/477296/mid_porad-jsem-tady-HGK-477296.jpeg 4 80 80

Teprve ve chvíli, kdy jste mrtví, zjistíte, kdo jsou vaši skuteční přátelé. Jmenuji se Quinn Delaneyová Robertsová a byla jsem zavražděna. Přátelé mi říkali Quinnie. Docela mě vzalo, jak se všichni den potom, co mě pohřbili, rychle oklepali a žili dál. Bylo to skoro větší překvapení než samotné umírání. Skoro. Jít na svůj vlastní pohřeb bylo zvláštní. Vím úplně všechno, až na to, proč jsem mrtvá a jak se mi to stalo. Že bych uklouzla při sprchování ve vaně a rozbila si lebku o porcelánovou misku na mýdlo? Zadusila jsem se kuřecí kostí, protože jsem byla sama a nikdo mě nemohl zachránit? Všechny ostatní dny mého života jsou křišťálově jasné, až na ten poslední. Nedává to smysl a je to postavené na hlavu. Erin, moje sestra, se ale nevzdává. Vím, že pokud někdo přijde mé vraždě na kloub, bude to ona společně s detektivem Johnem McQuillanem. Na to, aby mě někdo zavřel do krabice a zanesl na oddělení odložených případů, jsme s Erin až moc houževnaté. Jsem ale opravdu připravená na to, co přijde? Psychologický román vyprávěný z pohledu zavražděné Quinn Robertsové je temným příběhem o lidském osudu a životních rozhodnutích, které mohou vést až k samotné vraždě.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Katto
Originální název:

I Never Left , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pořád jsem tady. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (35)

Hvězdinka
06.03.2024 3 z 5

Příjemný psychothriller okořeněný pohledem zemřelé, ale nečekejte žádnou duchařinu. Je zřejmé, kdo za smrtí stojí, ale kniha je kvalitně poskládána a děj rychle plyne.

jeny-v
01.03.2024 4 z 5

O obsahu této knihy jsem měla úplně jinou představu. Ne, nebyl tu duch ovládající celé dějství, ale krátké kapitoly s charakteristikou postav zasvěcených do smutného příběhu o ztrátě lidské důstojnosti, manipulaci, narcismu, zvrácenosti na straně jedné, ale i bolest, zlost, beznaděj a urputnost rodiny Delaneyových na straně druhé. I když byl celkem jasný motiv, celé roky se nedařilo detektivu McQ najít ten správný důkaz, až zaúřadovala náhoda v podobě ponížené Mellisy. Po deseti letech bylo spravedlnosti učiněno za dost a já z toho měla radost, děkuji paní spisovatelko.


TVer
03.09.2023 5 z 5

Lepší než jsem čekala. Bylo to celkem očividní, co se stalo, ale i tak to bylo napínavé a četlo se to dobře.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (26. týden)

27.06.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pořád jsem tady v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených95x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených4x
v Knihotéce83x
v Chystám se číst130x
v Chci si koupit38x
v dalších seznamech1x