Pokojská přehled

Pokojská
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535711/bmid_pokojska-660fd3ef5c476.jpg 4 323 323

Chyžná série

1. díl >

Molly je na světě úplně sama. Je zvyklá být při své práci v hotelu Regency Grand neviditelná. Načechrává polštáře, utírá prach a střeží tajemství procházejících hostů. Je jen pokojská – proč by si jí měl někdo všímat? Když však objeví nechvalně proslulého hosta, pana Blacka, mrtvého v jeho posteli, ocitne se náhle ve středu pozornosti. Tohle není nepořádek, který by se dal snadno uklidit. A jak se Molly snaží zjistit pravdu a poslouchá, co jí našeptávají stěny hotelu Regency Grand, nachází v sobě sílu, o které neměla tušení. Je možná jen pokojská, má ale schopnost vnímat to, co ostatní ne. Čtivý a okouzlující příběh o tom, že každý si zaslouží být viděn a že pravda není vždy černobílá – můžete ji najít ve špinavých, tmavých koutech... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: audiokniha , Témbr
Originální název:

The Maid , 2022


Interpreti: Marie Štípková
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pokojská. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (95)

Mandlevest
10.06.2024 3 z 5

Tak nevím, tohle mě nijak nenadchnulo. Hlavní hrdinka mě spíše iritovala. Nevím, když si vzpomenu namátkou na Fern z Hodné sestry anebo Eleanor z knihy Eleanor se má vážně skvěle, které také trpěly určitou formou autismu, bylo to obohacení příběhu, minimálně emoční a mělo to k vyznění příběhu nějaký význam. Zde na tom vlastně byla vystavěná celá (opravdu jednoduchá až naivní) zápletka a přesto jsem hrdince skoro nic nevěřila, spíš mě štvala:-). Navíc, jestliže mě v knize baví první půlka více jak druhá ( ta je zde fakt k pousmání), nehodnotím nijak vysoko. Takže jestliže budete hledat mysteriózní příběh, na který láká obálka, v této knize ho určitě nenajdete. Je to opravdu pomalu plynoucí román s jednoduchou detektivní zápletkou a trochu pohádkovým koncem. A prý se chystá pokračování, tak mu přeju, ač já u toho nebudu, mnoho spokojených čtenářů. Za mě ale slabší tři *, bohužel.

micha-ella
02.06.2024

Po pár stránkách jsem si pomyslela, že asi půjde o špatný překlad, protože hlavní postava mluví hodně divně, ale ukázalo se, že je to záměr autorky a jde o výborný námět. Moc mě to bavilo až do šestnácté kapitoly. Čtivé, bezvadné! Pak jakoby ten příběh dopsal někdo jiný, akce a situace se změnily v naivní dívčí románek. (O prsten v zastavárně už se nikdo nezajímal?) Poslední minuty babiččiny smrti si autorka taky mohla odpustit a závěrečné vysvětlení vůbec neodpovídalo povaze hlavní hrdinky.


beruska
19.05.2024 5 z 5

Pokojskou Molly jsem si prostě zamilovala :) .... Ano, je "jiná" díky tomu, že ji vychovávala babička, ale jiná v tom dobrém slova smyslu ..
Mně se kniha velmi líbila a má vyjít i druhý díl, tak se těším :) ...

všechny komentáře

Související novinky (3)

Nic o ní nevíte, ale ona ví všechno o vás...

29.08.2022


Vychází Povídky, které pomáhají a další knižní novinky (34. týden)

21.08.2022


Uchvatitelé říší, Má druhá šance a další knižní novinky (30. týden)

24.07.2022


Citáty z knihy (3)

Takhle se buduje přátelství, jednou malou pravdou po druhé.


Pravda není vždy nejvyšší cíl, někdy musí být obětována, aby zastavila šíření bolesti na ty, které milujete. Dokonce i děti to intuitivně vědí.


Ať jsi kdekoliv, vím, že stále čteš.


Ocenění knihy (1)

2022 - Goodreads Choice Awards (Best Mystery & Thriller)


Kniha Pokojská v seznamech

v Právě čtených14x
v Přečtených417x
ve Čtenářské výzvě95x
v Doporučených8x
v Knihotéce157x
v Chystám se číst250x
v Chci si koupit44x
v dalších seznamech4x