Poklad pana Isakowitze přehled

Poklad pana Isakowitze
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/232703/bmid_poklad-pana-isakowitze-232703.jpg 3 56 56

PŘÍBĚH O HLEDÁNÍ RODINNÝCH KOŘENŮ, VZÁJEMNÉHO POROZUMĚNÍ A JEDNOHO POKLADU V Dannyho rodině žijící ve Švédsku kolovalo vyprávění o předcích, pocházejících z Polska, a také o rodinném pokladu, který údajně před odvlečením do koncentračního tábora zakopal na svém pozemku Dannyho pradědeček. V devítiletém Dannyho synovi vzbudí vyprávění o zakopaném pokladu zvědavost, a tak se tatínek rozhodne chlapci jeho přání splnit a spolu s dědou se vydávají na pětidenní cestu do Polska hledat nejen poklad, ale i rodinné kořeny. Během spanilé jízdy odhalí nejedno tajemství své výstřední židovské rodiny, před jejich očima se odehrají dramatické životní osudy předků a vystoupí excentrické a někdy i bláznivé charaktery jejích příslušníků. Pánská jízda je přes závažné téma holocaustu plná humoru a poznání, že to hlavní, co jako rodina mají, není žádný poklad, ale vzájemná pouta.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poklad pana Isakowitze. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (25)

JFK117
12.03.2024 2 z 5

V jednom z mnoha rozhovorů na cestě po historii předků, říká otec synovi, že jestli bude psát takhle, nikdy slavný nebude. S tím musím souhlasit. Ale třeba knize ublížil šílený překlad.

MiJant
29.09.2023 3 z 5

Strastiplná cesta a dejiny rodiny židovských emigrantov a ich predkov. Čitateľným štýlom píše švédsky autor o hľadaní ukrytého pokladu pradedečka.


Ira13
12.06.2023 3 z 5

Dobré téma, ale tak nějak divně zpracované. Ve vzpomínkových kapitolách jsem měla zmatek. Příliš mnoho postav a vyprávění bez nějakých souvislostí. Cesta do Polska byla lepší, ale určitě by mohla byt napsána vtipněji.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Poklad pana Isakowitze v seznamech

v Přečtených72x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených6x
v Knihotéce36x
v Chystám se číst30x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech2x

Autorovy další knížky

Danny Wattin
švédská, 1973
2016  88%Kluk na větvi
2014  67%Poklad pana Isakowitze