Podzimní motýli přehled

Podzimní motýli https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/109441/podzimni-motyli-109441.jpg 4 34 34

První poválečná sbírka Podzimní motýli vyšla v říjnu 1946 v Kroměříži jako 14. svazek edice Magnificat, řízené a vydávané Zdeňkem Řezníčkem. Její výzdoby se ujali básníkovi synové Jiří a Daniel. Podle údajů z korespondence měl Reynek knížku hotovou už v roce 1943, ale teprve po válce ji začal připravovat k vydání. Básně metaforicky vyjadřují smutek nad uplýváním času, tematizován je velký a věčný Návrat. Některé básně se obracejí k tušenému společenství zemřelých, k nimž má vést poslední cesta.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Podzimní motýli. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

zazvorek
20.12.2021 5 z 5

To je prostě nádhera. Čistá, krystalická nádhera plná něhy, melancholie, smutku, radosti, přírody, pozorování, zimy ve všech podobách, samoty, sdílení, lásky... Překrásné nitro Reynkovo. Ideální číst samozřejmě teď v zimě, nejen kvůli názvům sbírek - zima byla zkrátka Reynkovým zásadním tvůrčím obdobím.

Iwíček
08.10.2016 5 z 5

Naprosto luxusní básnická sbírka o životě, kterou bych doporučila pozornosti každého milovníka básní. Musím říci, že mě obohatila o spoustu pocitů a uvědomila jsem si díky ní, jak je vlastně život krátký.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Podzimní motýli v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených42x
v Knihotéce6x
v Chystám se číst11x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech1x