Podivuhodná cesta fakíra, který uvízl ve skříni z IKEY přehled

Podivuhodná cesta fakíra, který uvízl ve skříni z IKEY
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/235365/mid_podivuhodna-cesta-fakira-ktery-uviz-235365.jpg 3 112 112

Podivuhodná cesta fakíra, který uvízl ve skříni z IKEA je bláznivým a hořkosměšným dobrodružstvím Inda ze zapadlé provincie, jenž se vypravil do Paříže, aby si v nákupním řetězci IKEA v akci zakoupil speciální postel s hřeby. V kapse má jednu falešnou stoeurovou bankovku a na nose sluneční brýle – oba předměty sehrají velice důležitou roli v jeho dalším životě: první mu na paty pověsí mstivého taxikáře, druhý mu do cesty přivede osudovou lásku, a to vše během několika hodin. Poté začíná jeho nedobrovolná a neuvěřitelná cesta čtyřmi kouty Evropy a Libyí, zprvu ve skříni z IKEA, poté kamionem, letadlem, horkovzdušným balonem i lodí. Absurdním humorem vyprávění probleskuje tvrdá realita: každodenní boj ilegálních migrantů, kteří jsou skutečnými dobrodruhy dneška.... celý text

Literatura světová Humor Romány
Vydáno: ekniha , Argo
Originální název:

Ľextraordinaire voyage du fakir qui était resté coincé dans une armoire Ikea , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Podivuhodná cesta fakíra, který uvízl ve skříni z IKEY. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (32)

eltondo
20.06.2022 2 z 5

Zpočátku trhlá až bizarní taškařice (náhodou fakírská postel v nabídce Ikey je super nápad) se postupně mění v sluníčkářskou moralitu s hořkými příběhy. Idealistický happyend už je úplně bez humoru. O problematice migrantství toho ale autor nejspíš hodně ví, jelikož se tomu věnuje i ve svém oficiálním povolání.

Besa
03.02.2022 5 z 5

Veľmi vtipná a zábavná kniha, páčila sa mi. Napodiv má dosť nízke hodnotenie tu na databázi. To len svedčí o tom, že to, čo je vtipné mne, nemusí byť vtipné niekomu inému. Páčil sa mi rýchly sled nepravdepodobných udalostí v štýle "To nevymyslíš" a chudák fakír, ktorý v tom lieta ako ľahký korkový štupel v škopíku plnom vody, ktorým niekto energicky trasie. Jeho plán bol jednoduchý a veľmi prostý. Jedným neuváženým vstupom do skrine spustil lavínu udalostí, ktorá sa už nedala zastaviť.


petr.pavelka
31.01.2021 4 z 5

Humorný román, který mě ihned vtáhl do děje. Nevšední hrdina tohoto románu zažil taková dobrodružství, o kterých se mnohým z nás ani nesní. Fakírovo (spisovatelovo) dobrodružství schovám mezi další knihy, ke kterým se chci později vrátit.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Podivuhodná cesta fakíra, který uvízl ve skříni z IKEY v seznamech

v Přečtených152x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených2x
v Knihotéce24x
v Chystám se číst63x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x