Podivné přátelství herce Jesenia přehled

Podivné přátelství herce Jesenia https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/523521/bmid_podivne-pratelstvi-herce-jesenia-6517f03ec0a74.png 4 99 99

Román z uměleckého a divadelního prostředí, jehož dějovou osou je příběh neobvyklého přátelství proslulého a ukázněného herce Jiřího Jesenia k mladému temperamentnímu kolegovi. Jiří Jesenius je úspěšný herec, precizní, pracovitý a ukázněný. Jeho přítel a kolega Veselý je dobrodruh a tulák s talentem shůry. Přes protichůdnost povah k sobě oba muži cítí upřímné přátelství, které poutá i rozdvojuje mladá herečka Klára. V postavách těchto tří protagonistů zachytil Olbracht psychologii dvou generací poznamenaných první světovou válkou a také se mu podařilo výstižně zachytit rozjitřenou dobovou atmosféru. Kromě poutavého přběhu z divadelního a hereckého prostředí je příběh i pokusem o náročnou ideovou konfrontaci.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Podivné přátelství herce Jesenia. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (16)

Winoga
22.12.2022 4 z 5

Četlo se mi to velmi dobře, jazyk je krásný. Poslední kapitola měla nečekaný a možná i v samém závěru překotný vývoj, který se mi zase až tak nelíbil.

bee88maja
11.04.2022 3 z 5

Řekněme si to takhle, příběh mne od začátku hrozně štval, ale ten mysticismus a jazyk mne donutil dojít až do poslední strany. Musím uznat, že jazykově je to za mne velmi působivé dílo.


Blue
07.09.2021 4 z 5

Olbracht po sobě nezanechal příliš rozsáhlé původní beletristické dílo, ale těch pár knih myslím dodnes stojí za to číst. Jeseniův podivný příběh se čte jedním dechem, i díky autorově jazyku. Nenechme se odradit nálepkou autora Anny proletářky.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Podivné přátelství herce Jesenia v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených160x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených7x
v Knihotéce98x
v Chystám se číst25x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech4x