Pod vejcem - Tajemství mistra Rafaela přehled

Pod vejcem - Tajemství mistra Rafaela https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/193830/bmid_pod-vejcem-tajemstvi-mistra-rafaela-d4h-193830.jpg 4 47 47

Když třináctiletá Theodora Tenpennyová vyleje na obraz svého zesnulého dědečka lahvičku s lihem, pod vrchním nátěrem objeví druhý obraz, který připomíná dílo renesančního malíře Rafaela. V první chvíli je nadšená, nemá to totiž doma vůbec lehké. Musí se postarat o nemocnou maminku, uzavřenou ve svém vlastním světě, a také o dvě stě let starý rodinný dům – a na to všechno má jen čtyři sta šedesát tři dolary, které jí zůstaly po dědečkovi. Vzápětí se jí však zmocní obavy. Co když dědeček, který pracoval jako hlídač v Metropolitním muzeu, obraz ukradl? Pokud chce Theo rozluštit záhadu, musí se přestat spoléhat jen sama na sebe. S pomocí nových a velmi neobvyklých přátel procestuje celý Manhattan a odhalí dědečkovo neuvěřitelné tajemství. Pod vejcem je napínák od začátku do konce. Kdyby Dan Brown psal svou Šifru mistra Leonarda pro děti, napsal by Tajemství mistra Rafaela!... celý text

Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Fortuna Libri (ČR)
Originální název:

Under the Egg , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pod vejcem - Tajemství mistra Rafaela. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

simca9342
12.07.2023 5 z 5

Přečtená před lety.

Smrt příbuzného ještě k tomu blízkého je samozřejmě hodně tragická a bolestná, ale téměř vždy skrývá velké tajemství a dědictví cenné hodnoty.
Dobrodružný příběh o tom, co může skrývat jeden obraz.
Theo o tom ví své, zažila si to sama. Po smrti dědy musí zachránit nejen psychicky nemocnou mamku, ale pomalu, ale jistě se rozpadající dům od prodeje. A aby toho nebylo málo, po menší extempore s lihem ještě zachraňuje možný poklad rodiny. Nebo dílo slavného malíře děda ukradl? To zjistí Bodhi s Theou a dalšími přáteli. Potěšilo mě, že jsem se mohla dozvědět něco málo o životě slavného renesančního malíře Rafaela a nejen o něm, jak jsem se později dočetla.

Knihomolka506
05.12.2021 5 z 5

Co má společného malíř, slavný obraz a úmrtí v rodině s druhou světovou?
Víc než si myslíte.


Broukodrak
09.09.2019 5 z 5

Nádherná detektivní zápletka. Bodhi je prostě SKVĚLÁ! Když potřebuje rentgen, tak si dokáže vykloubit ruku, aby se k němu dostala... Skvělá knížka, dokonalá detektivka pro děti.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (10. - 19. 3.)

10.03.2014


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pod vejcem - Tajemství mistra Rafaela v seznamech

v Přečtených62x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených6x
v Knihotéce16x
v Chystám se číst15x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech4x

Autorovy knížky

2014  83%Pod vejcem - Tajemství mistra Rafaela