Počátek přehled

Počátek
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/200253/pocatek-200253.jpg 4 297 297

Počátek série

1. díl

Džungle skrývá dívku, která nemůže zemřít. Pia vždy znala svůj osud. Měla počít novou rasu, linii nástupců, kteří porazí smrt. Za tímto účelem se zrodila, byla geneticky upravená k nesmrtelnosti a vychovávaná týmem vědců v tajné skrýši v Amazonském deštném pralese. Nyní ji vědci začínají podrobovat testům, jejichž výsledkem má být dokončení celého nebezpečného projektu. Co si Pia pamatuje, vždy nejvíc toužila naplnit jejich očekávání. Ale v noci o svých sedmnáctých narozeninách nachází díru ve zdánlivě neproniknutelném plotě, který uzavírá její sterilní domov. Poprvé v životě volná v džungli potkává Eia, chlapce z nedaleké vesnice. Nedokáže odolat a pokračuje v útěcích, aby ho mohla vídat. Zamilují se do sebe a kousek po kousku začínají poznávat pravdu o Piině původu – pravdu se smrtícími následky, která navždy změní jejich životy.... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Egmont (ČR)
Originální název:

Origin , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Počátek. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (78)

ZuzanaZ83
27.04.2024 4 z 5

Příběh mladé dívky, která byla stvořena jako první nesmrtelná. Pia vyrůstá mezi strýčky-vědci a má důležitou povinnost. Stát se vědkyní a pomoci s vytvořením celého rodu nesmrtelných.
Jednoho dne se dostane mezi lidi v džungli, mimo areál Malé Cam, kde žije. A celý její dosavadní život se mění.
Kniha se mi líbila, moc dobré téma.

lucyvase4
29.09.2023 5 z 5

Příběh vypráví o dívce Pie. Je dokonalá. Nesmrtelná. Žije uprostřed džungle ve vesnici, kterou založili vědci, a dali ji jméno Malá Cambridge. Pia žije pouze ve vesnici ven nemůže. Ani o světě ji vědci nemůžou nic říct. Svět podle nich není na Piu s nezranitelnou kůži ještě připraven. Pia nezná nic jiného než vědecké studie a testy které jí dává strýček Paolo (všichni ve vesnici jsou pro ni strýčkové a tetičky). Má vidinu toho, že jednoho dne bude patřit jako její matka do týmu Amortis a stvoří dalšího nesmrtelného. Jejího pana Dokonalého, se kterým založí novou lidskou rasu. V den jejich 17 narozenin ale do vesnice přijede nová vědkyně Herriet a všichni muži jsou z ní na větvi. Pia začne malinko žárlit a když během večírku, který se pořádá na její narozeniny vidí jak strýčku Anthoniovi hoří oči, když vidí Herriet, chce to samé také zažít. A právě během téhle noci si všimne díry v elektrickem plotu a vydá se do džungle. Říká si, že se jen porozhledne kolem CAM ale nakonec se zatoulá dál a narazí na chlapce s modrýma očima. Na chlapce, se kterým prožije příjemný večer a ke kterému se bude tajně vracet, kdy jen to půjde.
Je láska nad věčnost? Je Eio (tak se chlapec jmenuje) připraven na život s nesmrtelnou? Je pro Piu důležitější láska a svoboda nebo věda a stvoření pana Dokonalého s novou rasou lidí, tak jak ji to celý život učili? A jaké strašně tajemstvi se skrývá za vznikem jedné nesmrtelné dívky?
Za mne naprosto strhující příběh. Moc se mi kniha líbila a zanechala ve mně úžasný dojem. To jak se Pia vyvíjela z malé holčičky, která věří všemu co jí řeknou v ženu se svym vlastním názorem.
Ani jsem nechtěla, aby kniha skončila. TAK MOC MNE DOSTALA.


Andynka
18.04.2023 4 z 5

Moc zajímavý příběh o uzavřeném světě v kleci, kde vědci zkoumají unikátní projekt, který se nesmí dostat do opravdového světa.
Zároveň o světě venku, který se prostě nedá jen tak vymazat a utajit.
A je to velké pokušení, když znáte jen ten uměle vytvořený svět .
Originální příběh, který mě vážně bavil. Škoda, že u nas nevyšlo pokračování. I když ho svým způsobem nepotřebujete. Dalo by se říct, že konec je uzavřený.
Ale bylo to tak zajímavé a hezky napsané, že bych si klidně další knihu přečetla.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Počátek v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených408x
ve Čtenářské výzvě16x
v Doporučených37x
v Knihotéce158x
v Chystám se číst195x
v Chci si koupit54x
v dalších seznamech9x

Štítky knihy

dobrodružství nesmrtelnost

Autorovy další knížky

Jessica Khoury
americká, 1989
2013  80%Počátek
2016  79%Zakázané přání