Pobozkali sme Sharu Wheelerovú přehled

Pobozkali sme Sharu Wheelerovú
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/514705/bmid_pobozkali-sme-sharu-wheelerovu-SWJ-514705.jpg 3 31 31

Ak ju chce, musí ju najskôr nájsť Chloe Greenová sa posledné štyri roky najmä vyhýbala klebetným spolužiakom a puritánskemu vedeniu na Kresťanskej akadémii Willowgrove. Má len jediný cieľ – zvíťaziť v zápase o titul premiantky. Nebude to mať jednoduché, pretože jej rivalkou je dokonalá Shara Wheelerová, kráľovná plesu a zároveň riaditeľova dcéra. Mesiac pred maturitou však Shara pobozká Chloe a zmizne. Pri pátraní po odpovediach Chloe zistí, že nie je jediná, koho Shara pobozkala. Je tu aj Smith, futbalový rozohrávač a Sharin miláčik, a tiež Rory, bad guy od susedov, ktorý je do Shary tajne zamilovaný. Trojica nemá nič spoločné až na bozk od nezvestného dievčaťa a záhadných lístočkov, ktoré po sebe zanechala. Aby ju našli, musia spoločne rozpliesť všetky stopy. Ak sa Chloe podarí dotiahnuť Sharu späť pred maturitou a poraziť ju vo férovom súboji, bude to stáť za to.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Yoli (SK)
Originální název:

I Kissed Shara Wheeler , 2022


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pobozkali sme Sharu Wheelerovú. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

vevera6
26.04.2024 4 z 5

Za mě slušných 3,5 hvězdy. Není to úžasná pecka, ale bylo to fajn, jednoduché čtení.
Trochu mi vadilo, jak jsou postavy o něčem neskutečně přesvědčené a za pár stránek jim vlastně dojde, že to cítí opačně a podobně.
Jako někdo součástí komunity LGBTQ tématiku vyhledávám, nicméně když na konci vyplavalo na povrch, že je queer asi tak polovina školy mi trochu zklamalo - to je pak za mě bohužel trochu přestřelené.

Fortuna7
18.04.2024 3 z 5

Ano, podle názvu jsem asi čekala něco trochu jiného, s více thrillerovými prvky. Na druhou stranu ale musím říct, že kniha nese hezké poselství. Přiznám se, že hlavní hrdinka mě lehce iritovala a vlastně mi byla daleko sympatičtější Shara, a to je co říct. Posledních 100 stran je dost přehnaných a nerealistických. Já chápu, že se jedná o LGBT+ knihu, ale jako až takhle? No nwm, no...


martinakraus
19.02.2024 2 z 5

Tuhle knížku jsem viděla na Tiktoku asi tak 1 000 050x a na oznámení jejího překladu jsem se fakt těšila - všichni slibujou queer (a daleko míň creepy) verzi Hledání Aljašky. Ale ve finále to za mě byla strašná nuda. Asi tak 80% knížky je absolutní filler. Záhada zmizení (SPOILER: které ve finále vlastně ani zmizení ve finále nebylo?) byla nejdřív strašně vyhrocená a pak.. úplně o ničem?
Scavenger hunt prvek, prostředí střední školy a i výběr “obětí (nevim jak jinak to nazvat) mě nadchl, čekala jsem drama, drby, “akci a nic z toho se v podstatě nestalo..
Možná mě proste štvalo, že po dočtení knihy to všechno bylo zbytečný a „low stakes“. Já od autorky předtím nikdy nic nečetla, ale od ostatních jsem pochytila, že to je jak nějak její styl - všechno se nakonec vyřeší a bude OK pro všechny zúčastněné. Takže pokud je tohle váš styl, našla jsem knížku pro vás :D

Co se týče postav, jak Shara, tak Chloe byly absolutně na pěst, a zbytek bohužel sloužil spíš jen jako kulisy, takže jejich charaktery byly děsně plochý. Vztahy mezi postavami na mě vůbec nepůsobily uvěřitelně mezi nikým z nich - nikomu jsem nevěřila, že je actually zamilovanej. Ač byl konec roztomilej, byla jsem si silně vědoma toho, že jen čtu vymyšlený příběh (takový ten pocit, když něco čtete a vzadu v hlavě si uvědomujete toho autora, co sedí u PC a píše to)

Takhle - není to úplnej propadák a rozhodně bych to nenazvala odpadem. Nápad super, jsou tam popkulturní narážky, co mě občas fakt pobavilo (třeba ta na už zmíněnou knihu od Greena) a je to čtivý, jen bych to úplně nenazvala oblíbenou knihou a ani mým průměrem.

všechny komentáře

Související novinky (3)

Instinkt, Dům tisíce šepotů (32. týden)

06.08.2023


Aby ji získala, musí ji nejdřív najít...

05.08.2023


S ohněm v krvi, Spletité lži a další knižní novinky (31. týden)

30.07.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pobozkali sme Sharu Wheelerovú v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených38x
ve Čtenářské výzvě8x
v Knihotéce77x
v Chystám se číst53x
v Chci si koupit15x
v dalších seznamech3x