Petrolejový princ přehled

Petrolejový princ https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/315952/petrolejovy-princ-dnD-315952.jpg 4 400 400

Román vypráví o boji Old Shatterhanda, jeho pokrevního bratra apačského náčelníka Vinnetoua a jejich přátel (zálesáci Sam Hawkens, Dick Stone a Willy Parker, Hobble Frank a Tetka Drollová) jednak proti zločinné bandě, přepadávající přistěhovalce, jednak proti podvodnému petrolejovému magnátovi, který chce prodat falešné petrolejové jezero.... celý text

Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Tranoscius
Originální název:

Der Oelprinz , 1893


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Petrolejový princ. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (28)

LukasB.453
04.10.2023 4 z 5

ještě reakce na to obecné podivení, že skoro všichni bílí hrdinové jsou německého původu - to prosím pěkně není žádný nesmysl (tedy pomiňme, že pan autor sepsal svá dílka na předměstí drážďan podle map, encyklopedií a cestopisů z místní knihovny). v druhé třetině 19. století byla v evropě a zejména v německých státech skoková změna ekonomické úrovně (spuštěná snad zrušením poddanství), která se projevila omezením úmrtnosti a zejména kojenecké a dětské úmertnosti, a tedy obrovským populačním boomem, a hlavním pramenem vystěhovalectví do ameriky byly německy mluvící země. a tedy v té době osidlované americké státy byly plněny vystěhovalci z německa, a dnešní polulace některých amerických států je většinově německého původu, dokonce se tvrdí, že američanů německého původu je více než těch s britskými předky, a zábavné je, že v texasu je prý okolo pětiny populace se slovenskými kořeny.

vernem1850
25.08.2023 5 z 5

Další skvělá mayovka .


LukasB.453
12.07.2023 4 z 5

moje první májovka. čteno v osmi letech, a jak mě šokovalo, když se v půlce jako deus ex machina objevili vinďa s oldou - to bylo mé první setkání s touto dvojicí dětských hrdinů.

děj je samozřejmě přitažený za vlasy, nic s ničím nesedí ani místně ani časově, ale do starého opelichaného plyšáka, se kterým jsme jako děti usínali, se nekope.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Petrolejový princ v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených778x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených22x
v Knihotéce282x
v Chystám se číst17x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech2x