Petr Brandl přehled

Petr Brandl https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/194384/petr-brandl-194384.jpg 5 3 3

Kniha pojednává o životě a díle jedné z nejvýraznějších osobností barokních Čech – malíři Petru Brandlovi (1668–1735). Mapuje jeho zajímavý – v mnohém bohémsky vedený život včetně táhlých sporů s manželkou či neshody s malířským cechem. Dále se zaměřuje na určité aspekty jeho tvorby jako například na světelné pojetí, zachycení pohybu, nebo provázanost se sochařskou tvorbou. Pozornost věnuje také objednavatelům děl, mezi něž náleželi čelní představitelé aristokracie a řádoví zadavatelé. Publikace současně přibližuje technickou stránku Brandlovy malby včetně pozadí jejího vzniku.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Petr Brandl. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

Legens
11.01.2024 5 z 5

Výborná přehledná monografie o našem malíři světové úrovně. Krásné reprodukce. Perfektně doplňuje monografii Jaromíra Neumanna.
V této knize mám jednu malou osobní radost. Je zde publikován na str. 88 maximálně pro knihu možný záběr na jeden z mých nejoblíbenějších obrazů vůbec - Smrt svatého Josefa od Petra Brandla. Najdete ho v Praze v kostele Panny Marie Vítězné na oltáři hned za Pražským Jezulátkem. Celý je v katalogovém svazku dvojknihy Jaromíra Neumanna na straně 608, na estetický dojem v knižní reprodukci je pochopitelně malý.

Murphy722
20.06.2014 5 z 5

Líbí se mi přístup paní Rousové, že přiblížila postavu Petra Brandla, skvostného malíře pozdně barokní éry. Text je krásně čtivý a poučí každého. Kniha obsahuje časovou linii Brandlova života, jeho život samotný, v textu jsou obsaženy Brandlova díla s krásnými detailními fotografiemi. Na závěr je zde stať restaurátorské činnosti a rentgenové rozbory vybraných děl. Těším se na knihu, která vyjde za příležitosti Brandlovy monografické výstavy v NG roku 2018.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Petr Brandl v seznamech

v Přečtených1x
v Knihotéce2x
v Chystám se číst1x
v Chci si koupit1x