Pasca přehled

Pasca https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/167700/pasca-167700.jpg 3 49 49

V centre napínavého kriminálneho príbehu Marka Leina je tajná operácia prevozu heroínu z Ruska cez Fínsko do Švédska, kde sa má ďalej spracovať. Záležitosti sa však vyvíjajú nesprávnym smerom, mŕtvoly pribúdajú na najvyšších stupňoch drogovej mafie, ale aj inde. Aby nedošlo k väčším škodám, príkazy na likvidáciu prichádzajú aj od polície. Nevinný chlapec Vesa Levola nechce mať s drogovými kšeftami svojho otca nič spoločné. Ale keď otec oklame obchodného partnera ruskej mafie, obaja skončia v pasci. Násilník donúti Vesu priložiť otcovi revolver k spánku. Po jeho smrti sa môžu ľahšie zahrávať so synom. Kriminálny román o prostredí drobných kriminálnikov vo Fínsku a o honbe za veľkými peniazmi z obchodu s drogami je zaľudnený negatívnymi postavami. Vždy sa však nájde hrdina, ktorý je ešte krutejší.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Ansa , 2009


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pasca. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (16)

Majto
03.05.2023 3 z 5

Súhlasím zčasti aj s kritickými aj s nadšenými reakciami na túto knihu. Chvíľami som sa rozplýval nadšením a vzápätí som sa nemohol skončiť, kedy tá ktorá pasáž skončí. Možno som v poslednej dobe čítal veľa plus-mínus podobných kníh. Uvidím, ako na mňa zapôsobí, keď ju budem čítať po čase znovu.

JanaBalunova
06.11.2019 4 z 5

Musím říct, že prvních sto stran bylo dost zdlouhavých. Ale pak se to pěkně rozjelo a četlo se to šmahem. Tedy pokud jsem zrovna neluštila výslovnost nějakého finského jména, nebo města, například město Töölö (jak to sakra...?). Už jen fakt, že když se mě někdo zeptal co čtu a od jakého autora, bála jsem se jeho příjmení vyslovit.... "Čtu zrovna knihu od Lei(j)na a je to zajímavý, čoveče…" Věřili byste tomu? Ale možná by to sneslo pokračování ;-)


marassb
25.10.2019 3 z 5

Dočíst se to dalo :) ale teda jsem spíš zklamaný. Psychologie postav je výborná, dobře napsané - četlo se snadno. Ale příběh nezaujal, možná příliš mnoho postav; vedoucí ke zmatkům kdo je kdo. Některých dějových zvratů bylo trochu navíc. Tak uvidíme, třeba se knížka trochu rozleží v hlavě.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pasca v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených71x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených3x
v Knihotéce74x
v Chystám se číst26x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

drogy finská literatura

Autorovy knížky

Marko Leino
finská, 1967
2013  64%Past