Panna, nebo orel přehled

Panna, nebo orel
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/493368/bmid_panna-nebo-orel-vv0-493368.jpeg 3 76 76

Kdo říká, že lásku nelze svěřit náhodě? Mladý Brit se zlomeným srdcem se rozhodne svěřit své štěstí v lásce a vlastně celý svůj osud té správné straně mince. Svěží debut ve stylu britských romantických komedií, který vás rozhodně nebude nudit. Josh prožívá krizi čtvrtiny života. Právě se rozešel se svou přítelkyní, ztratil práci a musel se nastěhovat zpátky k rodičům. Pro mladého muže zvyklého na bristolský ruch je to pořádný pád na dno. Jak se tak utápí v pochybnostech o svých předchozích rozhodnutích a životních volbách, napadne ho bláznivá myšlenka. Možná by udělal líp, kdyby si na všechno prostě házel mincí, přesněji nalezeným padesátníkem. Ostatně, kam ho dovedlo plánování? Už teď je bez práce, bez domova a bez holky. Z vtipného nápadu se postupně stává roční předsevzetí a Josh svěřuje veškerý svůj osud rozhodnutí mince. Nemá přece co ztratit! Jenže v tom se zjeví dívka jeho snů a s ní i životní šance na lásku. Pomůže mu ji padesátník získat, nebo ho uvrhne do ještě hlubšího trápení?... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Red
Originální název:

The Flip Side , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Panna, nebo orel. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (20)

Wajny
12.04.2024 4 z 5

Na Panna nebo orel jsem narazila úplnou náhodou v knihovně mezi novými knížkami. Ani jsem nečetla anotaci a hned jsem ji brala. Takže když jsem začala doma číst, byla jsem mile překvapená. Kniha je neuvěřitelně čtivá.

Příběh je milý, poklidný a dýchá na vás anglické prostředí. Bavila mě zápletka postavená na rozhodování pomocí hodu minci a co vše z toho může vzejít.

Hlavním postavou je Josh, který je obrovský romantik! Nejvíce mě bavili jeho okecávky a rozumování. A co vše podnikl kvůli dívce snů bylo obdivuhodné. Josh byl opravdu dobře napsaný! Myslím, že i za to mohl fakt, že knihu napsal muž, takže tu nejsou žádné dramatické výjevy.

Hrozně jsem si užila celou partičku kamarádů - všechny mě bavili a hospodské kvízy byli skvělým zpestřením.

Jediné, co mi trochu vadilo, že zde nebylo něco víc, co by vám kniha dala. Takhle to je jen naivně sladký příběh na pobavení. Já se ale bavilo a nakonec mi to i stačilo, akorát za týden už nebudu vědět, o čem pořádně byla.

andy_nejedla
23.01.2024 3 z 5

Taková pohádka. Četlo se to dobře, ale vadí mi, že některé kapitoly skončily a čtenář se nedozví, jestli teda jo nebo ne? Nejsem Lucy, abych vyhledávala otevřené konce.


veronika4937
29.07.2023 4 z 5

Po přečtení recenzí tady na Databázi, které jsou spíše chladnější, jsem se trochu bála, co mě čeká. Hlavní hrdina Josh mě nejdřív trochu štval, nemusím úplně postavy průseráře, kterým se smůla lepí na paty. Ve chvíli kdy se objevila Dívka se slunečnicemi a rozběhlo se pátrání, jsem ale příběhu propadla a stránky doslova hltala. Komických situaci tu najdete nespočet a některé hlášky neměly chybu.

Nečekám, že mi detaily příběhu nějak zvlášť uvíznou v paměti, ale je to ideální volba třeba na dovču, kdy si chcete prostě jen odpočinout od starostí a vypnout.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (6. týden)

06.02.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Panna, nebo orel v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených103x
ve Čtenářské výzvě14x
v Doporučených3x
v Knihotéce185x
v Chystám se číst88x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech4x

Autorovy knížky

James Bailey
anglická, 1991
2022  68%Panna, nebo orel