Paní Stendhalová přehled

Paní Stendhalová
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/403862/bmid_pani-stendhalova-Kt5-403862.jpg 3 55 55

Postarší muž narazí ve starém antikvariátu na fotografii statku, na němž jako dítě vyrůstal v pěstounské péči „Paní Stendhalové“. Nález jej donutí vzpomínat na dobu, kdy si frankistický režim vyřizoval účty se všemi, kdo se proti němu postavili – ať už opravdu, nebo jen v představách mocných. Postupně se ukazuje, že v historii paní Stendhalové i chlapcovy rodiny se skrývají temná tajemství. Začíná kolotoč násilí motivovaný záští, touhou po majetku, vášní i pomstychtivostí…... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: ekniha , Knižní klub
Originální název:

La senyora Stendhal , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Paní Stendhalová. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (16)

osman111
22.03.2024 3 z 5

Španělská občanská válka, nejzapadlejší vesnička v horách a osudy obyčejných lidí. Malé osudy na pozadí velkých dějin mám nejraději, ale tady vůbec nevím, jak hodnotit. Úsporné popisy velkých zvratů, nijak zvlášť detailně vykreslené postavy, hodně pozvolný rozjezd, který se vlastně nerozjel. To vše může mít za následek, že kniha zapadne mezi ostatní, mezi průměr.

Téma je skvělé, autor pracuje s nejednoznačností pravdy a spravedlnosti a velmi věrohodně popisuje, jak může občanská válka kompletně změnit chod jedné bezejmenné, nedůležité vesnice a život každého jednoho obyvatele.

Řekla bych, že je to jedna z těch knížek, co se musí nechat uležet.

Annkag
28.05.2023 3 z 5

Táto kniha byla svým vyprávěním krásná a smutná v důsledcích lidské nenávisti a chtíče.Bylo to milé, nenáročné čtení ale i napriek mým kladným ohlasům ostáva průměrem v mé hlavě.


Iris30
03.09.2022 4 z 5

Kniha pojednává o muži, který v antikvariátu objeví fotografii statku, při pohledu na ni se mu vrátí všechny vzpominky na dobu, kdy tam žil.

Ze začátku měla kniha pomalejší rozjezd, ale jakmile Lluc odešel do hor, tak to pro mně začalo být zajímavý. Konec byl napínavý hlavně co se týče Llucova otce.

Kniha se mi nakonec líbila.

Knihy z období války vždycky ve mně zanechají zvláštní pocity.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Paní Stendhalová v seznamech

v Přečtených66x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených2x
v Knihotéce63x
v Chystám se číst38x
v Chci si koupit6x