Ostrov starých ran (Black edice) přehled

Ostrov starých ran (Black edice)
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/395287/bmid_green-arrow-2-ostrov-starych-ran-bl-ENg-395287.jpg 4 38 38

Green Arrow proti Devátému kruhu zvítězil, ale zničení celosvětové zločinecké finanční sítě si vyžádalo svou daň. Oliver Queen i jeho přátelé jsou zbití, polámaní a rozprášení po všech možných koutech. V Japonsku se Emiko Queenová chopí vzpurně luku své matky Shado, asasínky v žoldu Jakuzy, a vydá se do nadpřirozeného podsvětí, aby znovu získala své rodině čest a svobodu. Na tajemném ostrově s vazbami na Devátý kruh a Oliverovu vlastní minulost se Green Arrow a Black Canary musí vyrovnat se smrtícím terénem, robotickými medvědy a domorodou populací, která má tajemství, pro jehož udržení je ochotná zabíjet. Mohlo by to snad být ještě horší? Nejnebezpečnější pár vesmíru DC se domů dostane jen, když přežije vražednou panenskou cestu na palubě Empire Expresu!... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Green Arrow, Volume 2: Island of Scars , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ostrov starých ran (Black edice). Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

Ivan Kučera
18.05.2023 3 z 5

Po skvelom štarte prišla dvojka, ktorej sa nepodarilo naplniť očakávania. Nie je to katastrofa, ale po sympatickej jednotke to poroste nie je ono. Dianie na ostrove sa obmedzilo na minimum, takže ak ste od vnadiaceho jednotkového cliffhangeru aj vy logicky čakali drsnú, presvedčivú ostrovnú tajuplnú survival akciu... tak krátko po otvorení dvojky pochopíte, že logika nič neznamená. Všetko sa točí okolo nezaujímavej zápletky, v ktorej GA hrá druhé husle a každú chvíľu kormidlo preberá iná postava. V jednotke boli podporné ženské charaktery fajn, žiaľ ukázalo sa, že akonáhle im v dvojke doprial scenárista Benjamin Percy (Batman Detective Comics) výraznejší priestor, už to nebolo ono. Dlho mi trvalo, kým som sa dejovo chytil. Príbeh je roztrieštený. Tentokrát sa mi nepáčila kresba, čo je divné, lebo jedinou novou tvárou je Stephen Byrne (detská Mera: Proti prudu). Páni Ferreyra (Chlad) a Schmidt (Harley Quinn 5: Volte Harley!), ktorí robili už jednotku, zostali aj v dvojke, napriek tomu sequel nevyzerá tak prepracovane, ako prvý diel. Naopak: vyzerá béčkarskejšie, miestami až odlfáknuto. So sériou zostávam, ale bojím sa, aby nenastal predčasný koniec. Je tam všetko (medvede, draky, jakuza, rýchlovlak pod morom), ale skromnosť jednotky bola úhľadnejšia, než tento bordel. Bonusy: zopár alternatívnych obálok.

MisaNuff
26.09.2021 4 z 5

Pohodová popkornovka. Je to slabší, než první díl. Nechápal jsem před přečtením ty negativní názory na Emiko, ale její díl je fakt nejslabší. Druhá část na ostrově je lepší, no a třetí ve vlaku mi přišla dobrá. Pohodka na jedno dvě přečtení, hloubku tady nehledejte.


uzivatel04658
29.04.2021 2 z 5

První díl jsem si zamiloval, ale tohle mě opravdu zklamalo. Asi polovinu komiksu tam jenom Oliver a Black Canary jenom šu&#!+. Komiks byl tak krátký a přesto jsem umíral nudou. V minulém díle se Oliver ocitnul znova na nějakým ostrově a v druhým díle si tam na začátku prostě Black Canary asi šla zaplavat a odtáhlo jí to trochu pryč, protože je nějaký divný, že nejednou se na tom ostrově objevila. Prostě jenom vylezla z vody a najednou tam byla s Arrowem. Když někde v tří čtvrtině komiksu začne být trochu drama, tak to bylo celkem ok, ale pro mě byl tenhle komiks skoro příšernej. Mě to přišlo zvrácený, nudný a chvilkama mě Black Canary fakt štvala.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ostrov starých ran (Black edice) v seznamech

v Přečtených47x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených3x
v Knihotéce24x
v Chystám se číst5x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

komiksy superhrdinové DC Comics Arrow

Autoři knihy

John Byrne
americká, 1950
Benjamin Percy
americká, 1979