Odpojený muž přehled

Odpojený muž https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/408996/bmid_odpojeny-muz-1Sz-408996.jpg 4 107 107

Jak se mají mladí muži v dnešním světě? Mezinárodně uznávaný psycholog Philip Zimbardo ve spolupráci s kolegyní Nikitou Coulombovou ukazují, jak se mužnost ocitá v krizi. Upozorňují na zoufalou neschopnost současných mladíků dospět a odolat nástrahám virtuální reality. Alarmující apel vzbudil celosvětový zájem odborníků i veřejnosti.... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika Sociologie, společnost
Vydáno: ekniha , Grada
Originální název:

Man Disconnected: How technology has sabotaged what it means to be male, and what can be done , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Odpojený muž. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (31)

pepap
20.03.2024 5 z 5

Zimbardo je můj oblíbený autor. Jeho "Luciferův efekt" mě naprosto učaroval a tahle kniha byla tedy koupena s velkým očekáváním. A opět jsem autorovi naslouchal se zaujetím a otevřenou pusou. Rozdíly mezi chlapci a dívkami ústící v rozdíly mezi muži a ženami, význam rodiny, význam přítomnosti otce, nebezpečnost a negativní efekt porna, které jsou do značné míry nerozpoznány a přehlíženy ... Zkrátka celá plejáda aktuálních témat, na která bychom se měli soustředit nebo si jich být minimálně vědomi a přemýšlet nad prevencí.

Gilnien
14.02.2024 3 z 5

Povinná četba na předmět Sociální intervence. Celkem fajn, Zimbardo je většinou známka jisté kvality, ale z této četby jsem trochu rozpačitá. Ten fenomén úpadku mužství mi vůbec nepřijde tak alarmující, jak je to podané v této publikaci. Je to (logicky) celé zasazené a roubované na amerického muže, přesto nedokážu uvěřit, že Zimbardův prototyp muže někde, byť v Americe, žije a má kolem sebe 90% takových podobných. Celkem kladně hodnotím výzkumy, popsané dopady na mozek a další.


DodyF
29.01.2024 4 z 5

Kniha byla jednou z prvních populárně naučných publikací, která se tématy vlivu pornografie a počítačových her na mužské chování a současnou krizí mužství zabývala. Studie se zabývá i dalšími aspekty a pohled je značně vyvážený a nehysterický. Mnohé fenomény lze vysledovat i běžným pozorováním, kniha je výstižně pojmenovává a hlouběji popisuje. Závěrečné shrnutí a návrhy řešení jsou přínosné, autoři se snaží i o pozitivní návrhy, nezůstávají pouze u kritiky.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Odpojený muž v seznamech

v Právě čtených14x
v Přečtených154x
ve Čtenářské výzvě11x
v Doporučených15x
v Knihotéce56x
v Chystám se číst270x
v Chci si koupit82x
v dalších seznamech5x