Od nuly k jednotke přehled

Od nuly k jednotke
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/343020/bmid_od-nuly-k-jednotke-6Db-343020.jpg 4 49 49

Nemôžeme pokladať za samozrejmé, že budúcnosť bude lepšia, čo znamená, že na jej vytváraní musíme pracovať dnes. To, či dosiahneme singularitu vo vesmírnom meradle, je zrejme menej dôležité než to, či uchopíme jedinečné príležitosti, ktoré máme, aby sme robili nové veci v našich pracovných životoch. Všetko, čo je pre nás dôležité – vesmír, planéta, krajina, vaša firma, váš život a práve táto chvíľa – je singulárne. Našou úlohou dneška je nachádzať singulárne spôsoby vytvárania nových vecí, ktoré urobia budúcnosť nielen inou, ale aj lepšou – aby postupovala od nuly k jednotke. Nevyhnutným prvým krokom je samostatne myslieť. Iba keď náš svet uvidíme nanovo ako nový a neznámy, ako sa javil našim predchodcom, keď ho videli prvý raz, môžeme ho zároveň vytvoriť znova a zachovať ho pre budúcnosť.... celý text

Literatura naučná Ekonomie a obchod
Vydáno: , Citadella (SK)
Originální název:

Zero to One


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Od nuly k jednotke. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

jaroiva
25.02.2023 3 z 5

Hodně zajímavý pohled na "monopol" vs. "konkurenční firmy". Nad tím bylo opravdu dobré se zamyslet. Zbytek knihy pro mě už nebyl až tak objevný, ale je to asi tím, že jsem už četla víc podobných knížek. Určitě ale stála knížka za přečtení.

Jonny
28.03.2019 2 z 5

Chválím, že ta kniha není zbytečně natáhnutá (ač by rozhodně mohla být kratší).
Jedna možná i dvě dobré myšlenky tam jsou. Místy to vypadá, že autor knihu napsal, aby se v ní mohl chválit. (možná právem, ale stejně...)


psavec
11.01.2017 4 z 5

Od nuly k jedničce je nejen zajímavou příručkou pro potenciální investory (lidé, kteří nemají zkušenosti s investováním, ale potřebují někam vhodně zainvestovat své nevyužité miliony), ale také pro podnikavce, kteří chtějí načerpat odhodlání k bourání zažitých konvencí a ke hledání dosud skrytých tajemství a příležitostí. Budete-li číst knihu příliš rychle, začnete si možná myslet, že se autor snaží oslovit jen budoucí Gatese, Zuckerbergy, Musky, Jobse. Mnoho myšlenek z knihy lze však aplikovat i v životě běžného podnikatele či živnostníka. Knihu doporučuji, jen si od ní neslibujte
nic víc, než zajímavé čtení, krátkodobé navýšení bojovného odhodlání změnit svět a pár dobrých myšlenek.
Co se týče myšlenky autora, že konkurenční trhy zabíjí firmy a jsou tedy pro firmy škodlivé a mnohem lepší je přeměnit firmu v monopol, tak s tím souhlasím, jen bych dodal, že pro koncové zákazníky je umírání a skomírání firem skvělé. Díky konkurenčnímu boji se drží nízko ceny a je neustálá snaha udělat vše lepší - konkurenceschopnější. Pokud by v každé oblasti měl být jen nějaký gigantický monopol bez konkurence, byla by to hotová katastrofa. Google je naprosto výjimečný monopol, protože je to velmi mladá firma. Dokáží ale udržet stejného ducha i daleko v budoucnosti? Pochybuji. Takže suma sumárum v tomto autor dle mého názoru šlápnul vedle.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Od nuly k jednotke v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených76x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených4x
v Knihotéce32x
v Chystám se číst80x
v Chci si koupit46x
v dalších seznamech2x

Autorovy knížky

Peter Thiel
německá, 1967
2015  76%Od nuly k jedničce