Obrazy ze života M. přehled

Obrazy ze života M.
https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/307424/bmid_obrazy-ze-zivota-m-b4F-307424.jpg 3 22 22

Životní příběh hlavní hrdinky Marisie, která se po smrti matky rozhodla vrátit z Vídně na Slovensko a pracuje jako zdravotní sestra. Každodenní banální život se střídá s výjimečnými událostmi, hrdinka vzpomíná na matku, na svého partnera a obtížnou integraci do jeho rodiny, na příčiny rozpadu jejich vztahu, a nevyhýbá se ani palčivým otázkám, které řeší v zaměstnání. Setkává se i s nevlastním bratrem, o jehož existenci neměla ani tušení. A protože je velmi racionální, neustále „rozumně“ vysvětluje všechno, co ji potká.... celý text

Romány Pro ženy Literatura slovenská
Vydáno: ekniha , Motto
Originální název:

Obrazy zo života M. , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Obrazy ze života M.. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

LenkaAlenka
14.07.2023

Ja neviem, či má autorka takú slabú slovnú zásobu, alebo je to nejaký podivuhodný zámer, ale v jednej vete opakovať jedno slovo vo všetkých pádoch prípadne gramatických formách je nesmierne otravné a rušivé. Veľmi chudobný jazyk a naprosto úbohá dejová linka. Kniha asi vznikla, ako autoterapia, ale prečo sa takéto niečo vydáva? A toto získava literárne ceny.

SynD
05.12.2021 3 z 5

zvláštní čtenářský zážitek: autorka píše moc dobře, ale hrdinka knihy si drží realitu od těla jakoby metrovou tyčí. nebo jak zmiňuje trefně jeden z komentářů, je v něčem autistická.

dozvídáme se o vnějších věcech a dějech, city se tu nedějí a postava přítele je schematická jako postava ze špejlí a kaštanů.

zajímalo by mě, jestli to je odstup záměrný, nebo odráží přístup autorky a tak zvažuju přečtení její následující knihy. teď ale koukám, že i ta zachycuje život M., tak nevím nevím.


ThrisaManx
05.09.2019 3 z 5

Kniha psaná formou deníku. O vyrovnávání se se smrtí matky, o vztazích, práci v nemocnici. Každodenní prožitky střídají úvahy o životě a smrti. A to bylo zajímavé, melancholické, čtivé. Mám ráda takový typ knížek. Nic moc se tam nedělo, i tak tam toho bylo spoustu. Takové příjemné oddechové čtení.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2015 - Cena Evropské unie za literaturu


Kniha Obrazy ze života M. v seznamech

v Přečtených23x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených1x
v Knihotéce12x
v Chystám se číst5x
v Chci si koupit1x

Autorovy další knížky

Svetlana Žuchová
slovenská, 1976
2016  65%Obrazy ze života M.
2017  51%Zloději a svědkové
2006  52%Yesim
2003  40%Dulce de leche
2023  93%Dni matiek