Oblouk přehled

Oblouk
https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/25271/oblouk-25271.jpg 4 11 11

Román vypráví o osudech několika generací dvou českých rodů – Kohalských a Rommů – s jejichž svobodomyslností, podnikavostí a šlechtictvím ducha se nemohla smířit ani nacistická, ani komunistická totalita. Román vychází z osudů autorovy rodiny a také zachycuje životní příběhy mnoha muklů (mužů určených k likvidaci), s nimiž se Stránský setkal v kriminálech padesátých let. Skutečné postavy a osudy se v knize prolínají s fiktivními a dobrodružné, poutavé i tragické příběhy jsou spojeny silnými a dojímavými milostnými motivy. ... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Oblouk. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

engelmar
20.11.2020 3 z 5

Mě zaualo to téma perzekuovaných lidí dvacátého století, kde Stránský popsal prostředí, které důvěrně poznal. Minus trochu bylo, že už se to ke konci dost pateticky motalo na místě, vadily mi některé chyby, jako třeba kdy zemřel Edvard Beneš a také jak stále zdůrazňoval jednovaječnost Anežky a Vojty, podle mě jednovaječná dvojčata mohou být pouze dva kluci, nebo dvě holky, kluk a holka musí být vždy dvojvaječná. Taky mik tam nevyhovovalo to intermezzo uprostřed knihy, kde autor vystoupil z románu, popsal, co už napsal a co ještě chce napsat a zase vplul do románu.

lencin
07.09.2020 4 z 5

Osud několika generací dvou českých rodů. Inspirováno životem Stránského rodiny a ostatník MUKLů ( mužů určených k likvidaci). Částečně autobiografie, částečně fikce.
(2009)


lapagerie
31.05.2019 4 z 5

Tohle by si meli přečíst všichni ti, kteří vzlykaji po časech pred Sametem. A ze jich neni málo. Možná by se rozpomneli... Ke knize samotné - obcas jsem se ztrácela v generacích a postavách. Ale i tak se četlo dobře. Líbilo se mi malické, nekolikavetne propojeni se Zdivočelou zemí.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Oblouk v seznamech

v Přečtených13x
v Doporučených1x
v Knihotéce4x
v Chystám se číst4x