Nezvěstná přehled

Nezvěstná
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537380/bmid_nezvestna-662f9de0ce6f1.jpg 4 158 158

Odložené případy série

1. díl >

Severské krimi inspirované skutečnými nevyřešenými případy kombinuje to nejlepší z populárních TV krimi seriálů Most a Zločin. V létě před 16 lety zmizela v jižním Švédsku 19letá dívka. Případ nebyl vyřešen a dívka se nikdy nenašla. Nyní se v Malmö objevil vrah, který napadá a znásilňuje ženy přímo v jejich domovech. Důkazy ukazují nápadné podobnosti s vyšetřováním dlouho hledaného dánského vraha z Valby. Slavný dánský expert na profilování zločinců a odborník na muže z Valby Carsten Morris se připojí ke švédskému týmu vyšetřovatelů pod vedením inspektorky Tess Hjalmarssonové a její parťačky Marie Erlingové, které se snaží vyřešit oba případy, jež by zdánlivě mohly souviset. Podaří se jim zastavit násilníka včas a zjistit, co se stalo s nezvěstnou dívkou z roku 2002? První díl románové krimi série se odehrává v jižním Švédsku a v okolí Malmö. Autorka je expertkou na odložené případy a zkušenou reportérkou zabývající se zejména nevysvětlenými zločiny, díky čemuž je román velmi autentický a realisticky zobrazuje práci vyšetřovatelů. Charaktery hlavních postav a nahlédnutí do jejich soukromí jenom přispívají k napínavosti a očekávání, setká-li se jejich snažení s úspěchem.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: audiokniha , Audiotéka , Jota
Originální název:

Försvunnen , 2019


Interpreti: Helena Dvořáková
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nezvěstná. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (51)

derminator
09.06.2024 3 z 5

Kniha mě sice bavila, ale oproti jiným severským detektivkam tato spadá do kategorie slabších takže hodnotím za 60%. Ostatní díly série mám v plánu přečíst.

Lka
05.06.2024 5 z 5

Audiokniha :
První seznámení s inspektorkou Tess a její parťačkou Marií, které vyšetřují odložené případy. Skvělý poslech v podání Heleny Dvořákové. Kniha plyne trochu pozvolna, ale na napínavosti to neubírá. Určitě se vrhnu na další díl.


kittlerka
03.06.2024 4 z 5

Poslechnuto jako audiokniha, která byla namluvena skvěle! Za mě supr detektivka, jen to plynulo tak nějak pozvolna po celou dobu, žádný “wow efekt se nekonal.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (46. týden)

08.11.2020


Knižní novinky (13. týden)

22.03.2020


Citáty z knihy (2)

Lidi všechno svádějí na těžký dětství, jako by to byla univerzální omluva. Kdo z nás, kruci, neměl hnusný dětství?


Smrt není to nejhorší, ta patří k životu. Horší jsou všechny lži a podvody okolo.


Kniha Nezvěstná v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených213x
ve Čtenářské výzvě16x
v Doporučených3x
v Knihotéce151x
v Chystám se číst132x
v Chci si koupit27x
v dalších seznamech1x