Nezbedný mistr balad přehled

Nezbedný mistr balad https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/333096/mid_nezbedny-mistr-balad-ghg-333096.png 4 35 35

Popis knihy zde zatím bohužel není...

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Karel Voleský
Originální název:

The Brief Hour of François Villon , 1938


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nezbedný mistr balad. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

mariva
29.11.2020 5 z 5

Knihu jsem poprve četla v 15ti letech a bylo to moje skoro první setkání s Villonem. Byla jsem okouzlena romantickým příběhem, krásná obálka přidávala další plus na představě romantického básníka. Později jsem četla jeho poezii a letošní výzva mě k ní znovu přivedla, takže jsem vylovila z knihovny tuto knihu a začetla se do ní znovu. S odstupem spousty let jsem se na knihu dívala trochu realističtěji, ale pořád má v sobě velkou dávku romantiky, i když dnes už vím, že závěr knihy je pouze autorovou fantazií, protože o pozdějším věku básníka už není nic známo. Určitě si ještě znovu přečtu i knihu Jarmily Loukotkové pro srovnání, i když její překlady Villonovy poezie mi moc nesedí. Ale tato kniha má pořád místo v knihovně mezi mými oblíbenými.

orinka3
29.10.2020 3 z 5

Docela zdařile napsané, ale je to tak trošku červená knihovna. Jako bych viděla francouzský historický film z 60. let se spoustou romantiky a dobrodružství. Pro začínajícího čtenáře trošku šroubovaný styl.


Titty1929
23.06.2020 4 z 5

Rebel, který se pohybuje na okraji společnosti se v tomto románě proměňuje, dospívá skrz životní lásku. Je to méně nezbedné než jiné fikce, které jsem četla o Villonovi (Loukotková: Navzdory básník zpívá, Voskovec, Werich: Balada z hadrů), přesto jsem román četla s chutí, autorův styl psaní mi přišel zábavný.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nezbedný mistr balad v seznamech

v Přečtených43x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených7x
v Knihotéce28x
v Chystám se číst12x
v Chci si koupit2x