Nevěsty z Moravy přehled

Nevěsty z Moravy https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/103483/nevesty-z-moravy-103483.jpg 5 2 2

Kniha žijícího klasika próz o jižní Moravě, podivínského rodáka Jana Kostrhuna, poprvé přináší v jednom svazku jeho nejkrásnější lyrické texty. Knihu doplňují CD Druhý pramen duhy a DVD Krajina révového listu. CD Druhý pramen duhy obsahuje vybrané prózy, které mistrně interpretuje Ladislav Lakomý, na cimbál ho doprovází primáš CM Jury Petrů z Kyjova Jiří Petrů. DVD Krajina révového listu - Barevný čtyřhodinový dokument na motivy stejnojmenné Kostrhunovy knihy o kraji a lidech pod Pálavou byl natočen během čtyř ročních období roku 2004 v řadě obcí Břeclavska, Mikulovska a Hustopečska. ... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nevěsty z Moravy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

ditul
25.08.2022 5 z 5

Konečně se mi podařilo sehnat tuto knížku, v které bohužel chybí CD, ale na kouzlu knížky to neubírá. Texty umí zahřát u srdíčka.
*.. Cestou lukami si připadám jako jeden z mála vyvolených, kterým je dopřáno suchou nohou přejít zelené moře. Louky se táhnou až k obzoru, sotva znatelný vánek a zapadající slunce čeří hladinu do vlážných vln a rozlévá na ně duhu z malovaných džbánků. Země tiše oddechuje, na těle se jí perlí krůpěje slz lidí dávno zemřelých. Občas se ohlédnu s podivným smutkem na brázdu po lidských krocích. Mířím k závoji lesa. Pár kroků ode mne teče Dyje, tichá a mlčenlivá jako dobrý přítel. Stačí, že ji tuším někde blízko a nejsem sám. Znám její ženské rozmary, studenou jarní krutost, náruč štědrou vlahými doušky i zubatými obojky smrtelných křečí. Osvěžuje v parném létě, zabijí pod rozkvetlými meruňkami. Ale nemám ji to za zlé, spíše jí závidím zázračnou schopnost proměny. Kolikrát jsem si přál vzít ji do dlaní a napít se ve chvílích nejtěžších.

Hančula
20.07.2012 5 z 5

Opět pohlazení na duši, skvělá hudba...díky


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nevěsty z Moravy v seznamech

v Přečtených2x

Autorovy další knížky

Jan Kostrhun
česká, 1942 - 2022
2005  86%Nevěry II
1982  71%Co by to bylo, kdyby to byla láska
1986  67%Svatba století
1979  84%Vinobraní
1987  63%Podivínské novely