Největší ponorka na světě přehled

Největší ponorka na světě
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/364223/mid_nejvetsi-ponorka-na-svete-gaN-364223.jpg 4 13 13

Hrabalovské pábení odehrávající se na dně moře i společnosti... Big Lebowski jako námořník, kurva, která není kurvou, alkohol a velká ruská ponorka! Thriller plné bolestivé krásy z prosté lidské soudržnosti.

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Dauphin
Originální název:

Le plus grand sous-marin du monde , 2001


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Největší ponorka na světě. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

trudoš
16.08.2019 3 z 5

Podivný příběh se smutným koncem, plný pitoreskních figurek (opilec, který pije, protože za střízliva s ním není k vydržení; manžel, který tloustne, aby mohla jeho žena hubnout; dívče, které šlape chodník, aby naštvalo své rodiče) a dobrým nápadem na zápletku, kdy se z největší ruské ponorky, určené na odpis, stává turistická atrakce, která má městečku pomoci chytit druhý dech. Jenže to je tak nějak v kostce všechno. Dějové linky, které se zde složitě proplétají a zaplétají, jako by neměly konkrétní účel a pouze předvádějí lidskou bídu či životní smůlu. Nikomu nic nevychází, nikoho nic dobrého nečeká. Přesto se postavy znovu a znovu snaží žít a oprostit se od starostí, které by jiné potopily až na samotné dno.
Bohužel, lehkost dialogů a jakoby hrubá skica mi neumožnily k hlavním aktérům lépe přilnout. Jejich chování mě spíš iritovalo, než dojímalo. Zdůrazněna je spíše účelovost, než pokus o nějakou nadsázku. Zkrátka André-Marcel Adamek píše bezesporu zajímavě, ale úplně mimo mojí ligu.

Toffee
10.11.2018 4 z 5

Parta podivínů a ztroskotanců v malém belgickém přímořském městečku - anorektická modelka a její stále tlustější přítel, podivínský profesor s vášní pro slovníky, nezletilá holka na útěku před bohatými rodiči, bankrotující bar,, opilý kapitán a Uzbek přivážející k sešrotování obří vyřazenou sovětskou ponorku. Bylo to spíš úsměvné než opravdu humorné,, trochu mi to místy připomínalo slabší verzi Paasilinny. Závěr byl nadějné rozehraný, ale nakonec z něj nic nebylo. Takže, ano, čte se to dobře, člověk se i pobaví, ale až taková bomba to není.


Isserley
22.07.2018 5 z 5

Půvabná knížka o lidech “ na okraji”. Nutila mne číst pomaličku, sžívat se s postavami a vychutnávat si atmosféru a příběh spějící k nečekanému, ale nevyhnutelnému konci.
Není to ani detektivka, ani thriller, jak se píše v anotaci, je to knížka o životě.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Největší ponorka na světě v seznamech

v Přečtených17x
v Doporučených2x
v Knihotéce3x
v Chystám se číst8x
v Chci si koupit2x

Štítky knihy

belgická literatura

Autorovy další knížky

André-Marcel Adamek
belgická, 1946 - 2011
2008  73%Květinová puška
2012  78%Největší ponorka na světě