Nebeští jezdci přehled

Nebeští jezdci https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/35425/nebesti-jezdci-35425.jpg 5 393 393

Dobrodružná, faktograficky pojatá kniha věnovaná počátkům 2. světové války je založena na autorových vlastních zkušenostech ze zahraničního odboje. Jako sedmnáctiletý chlapec utekl autor z obsazeného Československa a po řadě obtíží se dostal k 311. bombardovací peruti v Anglii. O životě příslušníků této jednotky vypráví živě a se smyslem pro napínavé situace. Věrohodně kreslí psychiku hrdinů - jak českých, tak anglických letců i civilistů - a klade důraz na chlapské přátelství a solidaritu, která pomáhá přežít nebezpečné okamžiky.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nebeští jezdci. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (74)

PitoR
26.04.2024 audiokniha 5 z 5

Boľavá duša!
Krásna, zároveň však veľmi smutná kniha, ktorej dej sa odohráva počas 2. svetovej vojny. Rozpráva príbeh o československých vojnových letcov vo Veľkej Británii. Autor románu, vlastným menom Richard Husmann, sám pôsobil ako palubný strelec v 311. československej letke, takže vlastne písal priamo z kuchyne. Román plný priateľstva, tragédie, smútku, utrpenia, nenaplnenej lásky a duševnej ujmy. Dá sa vôbec vyliečiť duša? Mnohí, aj napriek neľahkej situácii a okolnostiam, neprestali byť ľuďmi...
Počúval som audioknihu, veľmi silný zážitok - klobúk dole, pán Husmann!

K.larki
16.01.2024 5 z 5

Kniha byla jina nez jsem cekala...nechávám knihu doznit a dávám 5.
Začátek mi pripadal roztristeny a možná i zbytečný, ale od prvního válečného střetu ve vzduchu me příběh pohltil a v ten okamžik se onen "divny" začátek stává důležitým pozadim a dodává knize to "cosi navíc".

Poznámka ke srovnání Hlavy XXII: tu knihu miluji, cetla jsem si několikrát a pokaždé mi připadá smutnější a smutnější, přestože první čtení bylo velmi vtipne..Nebesti jezdci jsou smutní též, ale jak zde již bylo psano "civilni" nebo lidštějsi s jakymsi nedechem katarze a tím mě hluboko zasáhli.Dekuji.


Lele61
06.12.2023 4 z 5

Působivý válečný román jehož hlavními hrdiny jsou českoslovenští bojoví letci ve Velké Británii v období druhé světové války. Autor čerpá z osobních prožitků a vypráví čtivý příběh o velké odvaze, mimořádné statečnosti a silném vlastenectví těchto vojáků. Viděl jsem rovněž filmové zpracování.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nebeští jezdci v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených545x
ve Čtenářské výzvě43x
v Doporučených56x
v Knihotéce280x
v Chystám se číst127x
v Chci si koupit24x
v dalších seznamech9x