Náboženství ve starověkém Egyptě – Bohové, mýty a náboženské praxe přehled

Náboženství ve starověkém Egyptě – Bohové, mýty a náboženské praxe https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/128749/bmid_nabozenstvi-ve-starovekem-egypte-bo-65906c5936831.jpg 5 4 4

Při přípravě a uspořádání této knihy se autoři zaměřili na to, aby ukázali náboženství jak ze strany společenské elity, tak i z pohledu obyčejných lidí. David Silverman nastiňuje a analyzuje staroegyptské představy o božském a následně třídí a diskutuje specifická božstva a bohy, jejich aspekty a místa v božské hierarchii. Leonard Lesko odkrývá staroegyptskou mytologii a nabízí vlastní překlady klíčových částí. Předně se zaměřuje na kosmogonii a předkládá stručný souhrn kosmologického myšlení – chápání přírody, struktury a uspořádání vesmíru. John Baines se snaží odkrýt náboženské praktiky prostých lidí, v jejichž životě byla konfrontována realita obecně přítomného utrpení a neštěstí v kontrastu k honosným obrazům života zachyceným v umění a literatuře.... celý text

Mytologie Náboženství Literatura naučná
Vydáno: , Verbum (Neratovice)
Originální název:

Religion in Ancient Egypt: Gods, Myths and Personal Practice , 1991


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Náboženství ve starověkém Egyptě – Bohové, mýty a náboženské praxe. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

Pirkus
28.08.2015 4 z 5

Již po otevření knihy a přečtení zopakovaného názvu knihy NÁBOŽENSTVÍ VE STRAROVĚKÉM EGYPTĚ na první stránce (na obalu je název správně), jsem v textu očekával spoustu chyb ... a nemýlil jsem se.

Pravopisné chyby, chybějící písmena ve slovech. To vše kazilo požitek ze čtení této knihy.
I když jsem se při čtení díky těmto chybám "zasekl", kniha je velice zajímavá a čtivá. Čtenář se dozví spoustu zajímavých informací.

Zájemcům o Egypt rád doporučuji.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Náboženství ve starověkém Egyptě – Bohové, mýty a náboženské praxe v seznamech

v Přečtených9x
v Knihotéce17x
v Chystám se číst10x
v Chci si koupit3x