Na rozcestí ke štěstí/od štěstí přehled

Na rozcestí ke štěstí/od štěstí
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/411306/bmid_na-rozcesti-ke-stesti-od-stesti-LLb-411306.png 5 13 13

Dvojkniha pro mladší školní věk, která spojuje příběh s poučením. První kniha prostřednictvím jednoduchých zážitků, které jsou dětem důvěrné známé z jejich prostředí (sourozenecká nevraživost, neochota půjčovat své věci, žárlivost na úspěšnější kamarády, vlastní lenost atd.) seznamuje čtenáře se sedmi největšími lidskými špatnostmi. Každý z příběhů je zasazen do dětského světa, odehrává se v nebližší rodině nebo v dětském kolektivu. Druhá kniha obsahuje též sedm příběhů se stejnými hrdiny, ovšem hlavní postava se tentokrát zachová jinak, dobře. Rodiče a děti mohou díky jednoduchým příběhům citlivě pracovat s otázkami toho, co je správné a špatné, co jsou lidské slabosti a jak je zároveň skvělé jim nepodlehnout. Knihu uvítají děti mladšího školního věku, rodiče, prarodiče, pedagogové.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Na rozcestí ke štěstí/od štěstí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

simca9342
03.04.2023 5 z 5

Ke knize jsem nejdřív nevěděla, co napsat. Příběhy dětí z jedné vesnice a ke každému pár otázek. Ty příběhy nejsou jen tak ledajaké Pomocí nich rozpoznáme různé emoce např. vztek, pýchu nebo nestřídmost. A otázky k textům nějak jednoduché nejsou. Odpovědi totiž každý vnímá po svém. Líbilo se mi, že dílo je dvojkniha z obou stran. Co mi ovšem na knize trochu chybělo bylo číslování stránek, ale i tak dávám knize plný počet.

Knihomolka506
18.05.2022 5 z 5

Vyprávění dětí založené na chápání různých situaci spolu s doplňujícími otázkami ohledně lidských pocitů a emocí.
Poučná kniha , doporučuji.


broskev28
23.01.2022 4 z 5

Tuhle knihu si asi dítko samo k četbě nevybere.
Ale jako "pomůcka" pro rodiče, učitele, vychovatele nebo knihovníky je určitě výborná. Moc se mi líbí grafické řešení, dvojí název a oboustranná varianta příběhů: zajímavý nápad, skvělé provedení! A díky otázkám na konci každého příběhu jde vlastně o interaktivní záležitost . . .

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Na rozcestí ke štěstí/od štěstí v seznamech

v Přečtených15x
ve Čtenářské výzvě3x
v Knihotéce1x
v Chystám se číst7x
v Chci si koupit2x