Muži, co zírají na ženy a dalších 33 povídek z fleku přehled

Muži, co zírají na ženy a dalších 33 povídek z fleku https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/226618/bmid_muzi-co-ziraji-na-zeny-a-dalsich-33-226618.jpg 3 23 23

Čtyřiatřicet povídek Miloše Čermáka se odehrává dílem u nás, dílem ve Spojených státech, jejichž prostředí autor zná z vlastní zkušenosti. A občas se hrdinové Čermákových příběhů vypraví i mimo náš svět... Už před lety řekl jeden ze znalců literatury, že Čermák může být naším největším spisovatelem, a to nejen svou výškou (206 cm). Snad by se mu to nakonec podařilo, kdyby nevěnoval tolik času médiím a podnikání. Ale možná by pak neměl dost námětů pro svoje barvité povídky, které píše rychle a občas i na přání – doslova „z fleku“. Nabídnou vám drama zhuštěné na pár stránek anebo dotek hororu, jindy zas drsný, vlídný či absurdní humor. A můžete se v nich setkat i s Bohem, kterému autor dokáže přidělit lecjakou roli, aniž by popřel jeho právo sledovat věci shůry. Anebo s anděly, kteří se, byť je to nečekané, chovají tak trochu jako my. Povídky jsou ale v této knížce především o lidech, i když je v jedné z nich hlavním hrdinou procesor DLC-86700-X. Takže tu logicky musí být i láska a sex. Ve škále od něhy dvou starých lidí až po sex divoký a volný, ba dokonce nevšední, pokud lze tím slovem označit úchylku s vášní k moderní kopírce. K přístroji. A až knihu dočtete, zůstanou vám sice v paměti věci často až neuvěřitelné, leč přesto v mnohém věrohodné. Potom vás asi napadne, že je v tom hodně pravdy.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Muži, co zírají na ženy a dalších 33 povídek z fleku. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

Havran.
27.09.2023 2 z 5

Některé povídky mě upřímně rozesmály, ale jinak to nebyl můj šálek kávy.

bazyk21
26.02.2023 5 z 5

Poslouchal jsem jako audioknihu nemluvenou autorem, na každý pád zajímavé příběhy, které stojí za poslech.


alkazemka
17.01.2021 5 z 5

Nadočekávání osvěžující povídková knížka novináře Miloše Čermáka mě nejen mile překvapila, ale doslova pohltila.
Různorodost jednotlivých povídek, fantazie, otevřené konce, vyšší principy, životní tragikomedie, nastavená zrcadla.... all included.
Je s podivem, s jakou lehkostí se panu Čermákovi povedlo na omezeném prostoru krátkých povídek donutit mě...... přiznat si. Nehodnotí, nekritizuje, jen nabízí nové perspektivy. Prostě lahůdka pro vnímavého čtenáře. A navíc to ke všemu zabalil do příjemně čtivého obalu.

"Výhoda žertování na účet kamarádů v pokročilém věku tkví v tom, že už od nich kvůli tomu málokdy dostanete do zubů. Nevýhoda ovšem je, že to už není vůbec žádná zábava, protože vás nikdo neslyší."

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Muži, co zírají na ženy a dalších 33 povídek z fleku v seznamech

v Přečtených36x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených3x
v Knihotéce12x
v Chystám se číst8x
v Chci si koupit2x