Mrtvý se vrátil přehled

Mrtvý se vrátil https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480259/bmid_mrtvy-se-vratil-sqS-480259.jpg 4 8 8

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mrtvý se vrátil. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

vvikingg
05.12.2023 5 z 5

Stará ošoupaná kniha z roku 1946 ( četl jsem první vydání), z pozůstalosti, silného kalibru. Nehodnotím literární styl , ale vzpomínky bývalého vězně , nosiče mrtvol. Když byla kniha sepsaná byl doma rok z koncentračního tábora, takže vzpomínky velmi živé. Přečetl jsem dost knih na toto téma a tohle bylo drsné, autentické, plné smutku, emocí, vzteku, beznaděje. Myslím že asi nejlepší kniha z tohoto temného období a vyčerpávající informace jak to doopravdy v koncentračních táborech chodilo. V poslední době se roztrhl doslova pytel z knihami na toto téma, dopuručuji přečíst tuto starou knihu a zjistíte, že ty novější na dané téma se s touto knihou nedají rovnat.

Lucissia
20.08.2017 4 z 5

I když je na knize poznat, že autor není žádný obrovský spisovatel, i když by kniha v dnešní době nebyla žádný bestseller, přesto se mi některé scény z ní vryly pod kůži a při čtení jsem měla slzy. Jsem ráda, že jsem tuto knížečku, kterou jsem našla na půdě u tchánovců, zaprášenou a pohryzanou od myší, přečetla. Ale už se k ní vracet nebudu. Jak takové hrůzy mohl někdo vůbec vymyslet a co to bylo za choré mozky...


Podpovrchem
05.05.2016

Taková svědectví v člověku vyvolají bouři vzteku nad zlem, kterého se jako živočišný druh dopouštíme. Z tepla domova se můžeme čertit nad bezprávím, nad laxností všech, zbabělostí a vším možným, bohužel realita je jiná a člověk dnešní doby páchá stejná zla.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mrtvý se vrátil v seznamech

v Přečtených12x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce13x
v Chystám se číst9x
v Chci si koupit7x