Istanbulská mozaika přehled

Istanbulská mozaika https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/143968/istanbulska-mozaika-143968.jpg 3 40 40

Mozaika série

1. díl

Seana Ryana, jednoho ze zakladatelů britského Institutu aplikovaného výzkumu, vyděsí zpráva, že jeho kolegovi a příteli Aleku Zegliwskému, pracujícímu na archeologickém projektu v Istanbulu, někdo brutálně usekl hlavu. Ryan přilétá do Turecka identifikovat tělo a převzít Alekovy věci - včetně obálky s fotografiemi mozaik v posvátném chrámu Hagia Sofia, jež jeho přítel zkoumal - a brzy nato se sám ocitá ve smrtelném ohrožení. Ve spolupráci s pracovnicí ambasády (a tajnou agentkou) Isabel Sharpovou začíná Sean odhalovat tajemství mozaik i Alekova vraha. V Istanbulu se však dává do pohybu zlo. Poté co je do města vypuštěn smrtelný virus, po celé Evropě se rychle rozšíří panika. Sean a Isabel nemají času nazbyt. Musí chytit vraha, než bude pozdě.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Istanbul Puzzle , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Istanbulská mozaika. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

HollyUndead
19.05.2023 3 z 5

Tento román moc neupoutal mou pozornost. Příběh byl poměrně napínavý, hlavní postavy mi byly sympatické, přesto však tomu něco chybělo. Něco překvapivého. Nějak jsem se nemohl do toho začíst, nezaujal mě natolik, abych hltal stranu za stranou a ten příběh mi nedal spát. Takže stručně řečeno - kniha mě ani neohromila, ani nijak neurazila, takže ji hodnotím jako takový průměr.

Nofar197
21.02.2023 4 z 5

Po přečtení autorovy Jeruzalémské mozaiky jsem se na Istanbulskou mozaiku velmi těšila. A vlastně nemohu říci, že bych byla zklamaná, to v žádném připadá, jen mi přijde, že děj se místy drolí, navíc typické klišé viz románek hlavního hrdiny s kolegyni, která samozřejmě nebyla žádná sereda....... Slušný průměr, ale čekala jsem přece jen trochu víc.


jiriburda01
29.01.2019 5 z 5

Napínavý příběh s historickými souvislostmi. Perfektně promyšlený děj

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (14. - 21. 1.)

13.01.2013


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Istanbulská mozaika v seznamech

v Přečtených52x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených1x
v Knihotéce38x
v Chystám se číst12x
v Chci si koupit2x

Autorovy knížky

Laurence O'Bryan
irská, 1970
2013  66%Istanbulská mozaika