Moje kniha Vinnetou přehled

Moje kniha Vinnetou https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/235262/bmid_moje-kniha-vinnetou-235262.jpg 4 120 120

Existenciální komiksová novela pro dospělé vypráví o tom, jak přátelství a fantazie dokážou zvítězit i nad smrtí. Autorka mistrně propojuje příběh malého chlapce, píšícího knihu o indiánském hrdinovi, který nikdy neumře, s autentickými zážitky mladé squatterky. Děj se odehrává mezi travellery a divokými mejdany po celé Evropě, ale také v legendárním českém squatu Milada. Když vás v životě někdo opustí, co po něm zůstane? Prázdné místo, nebo vzpomínky?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Moje kniha Vinnetou. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (18)

Andyska007
05.05.2024 5 z 5

S komiksem jsem skončila kdysi u Čtyřlístku... Ale dcera má ráda komiksy pro dospělé a od ní jsem si půjčila tuto knihu.
Příběh mě vtáhl, bez kreseb by byl poněkud krátký, povrchní. Právě výtvarná stránka dodává knize sílu výpovědi. Ráda někdy sáhnu po dalším komiksu.

Jana283
07.08.2023 5 z 5

Všechno zlé je pro něco dobré. Toy box někoho obvinila, pak se jí to jako bumerang vrátilo a někdo obvinil ji... A mne to začalo zajímat a sehnala si tuhle knihu. Co člověk to názor. Já si myslím, že umělci mají právo se inspirovat. Bez omezení. Protože jinak můžeme jít spálit 90% knih, obrazů... Inspirace Biblí, inspirace životy druhých, inspirace přírodou, inspirace knihami, které někoho inspirovaly...
V každém případě pro mne je Moje kniha Vinetou nádherný vizuální zážitek, hluboký příběh, poznání komunity, o které vím málo.Moc jsem si to užila a knihu zatím neodkládám do knihovny, ale listuji si v ní stále znovu a doporučuji všem.


trudoš
20.02.2022 3 z 5

Vizuálně nádherná publikace, Toy Box do toho dává všechno a je dostatečně svá, aby ji nikdo nemohl obvinit z plagiátorství. Zároveň umí skvěle propojit kresbu s textem, který tak tvoří jednolitý celek, vzájemně nerozpojitelný. Samotné motto vyprávění je dokonalé, přičemž úsloví „Moje kniha Vinnetou“ mi už navždy zůstane v podvědomí. May zabil Rudého bratra? Nakašlat, v mé knize a v mém světě Vinnetou žije a dál si vesele střílí bělochy!
Naneštěstí ústřední motiv scénáře mě moc neoslovil. Což o to, téma je silné a umělkyně se s ním snaží poprat na maximum, jenže na smutnění po přítelkyni, o které komiks v důsledku řekne tak málo, mi to celé přišlo jako mnoho povyku pro nic. Z útržků je znát, že Semtexdesign byla dosti svérázná osůbka s vlastním životem, do kterého autorka zas až tolik nepatřila, takže spoustu dějových linek o ní samotné zůstane neukončeno. Navíc se těžko ztotožňuje s figurou, jejíž životní styl je mimo moje chápání.
Přes všechny mé výhrady však povedený a dojemný příběh.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (3)

2016 - Zlatá stuha (Komiks pro děti a mládež)
2015 - Cena Muriel (Nejlepší původní kniha)
2015 - Cena Muriel (Nejlepší původní kresba)


Kniha Moje kniha Vinnetou v seznamech

v Přečtených150x
ve Čtenářské výzvě18x
v Doporučených10x
v Knihotéce38x
v Chystám se číst27x
v Chci si koupit11x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

komiksy české komiksy

Autorovy další knížky

Toy_box (p)
česká
2015  85%Moje kniha Vinnetou
2019  92%Komiksová učebnice komiksu
2021  87%Tma
2013  100%Voda