Moja motýlia záhrada přehled

Moja motýlia záhrada
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/451630/bmid_moja-motylia-zahrada-CZr-451630.jpg 5 12 12

Zatiaľ ešte nevieme zachrániť svet, ale z našich záhrad dokážeme veľmi jednoducho vytvoriť oázy ako stvorené pre krásne pestrofarebné motýle. Vedeli ste, že motýle sú hneď po včelách naše najdôležitejšie opeľovače? Vďaka svojim dlhým cuciakom sa totiž dostanú aj do kvetov s dlhými rúrkovitými kalichmi, kde by včely uviazli. Bohužiaľ, v prírode je motýľov z roka na rok menej. V tejto pestrofarebnej publikácii však nájdete mnohé zaujímavé tipy, ako ich znova prilákať do našich záhrad a parkov. Dozviete sa, ktoré rastliny treba vysadiť, aby skrášlili vaše okolie a zároveň prilákali tieto krásne tvory k vám. Prezradíme vám tiež, ako sa o motýle, ale aj húseničky postarať, aby ste sa mohli tešiť z ich jedinečnej krásy a neobvyklých leteckých manévrov. Spolu s nami sa naučíte rozlišovať základné druhy motýľov, ktoré sa vyskytujú v našich zemepisných šírkach a nájdete tu aj galériu rastlín potrebných pre ich život.... celý text

Literatura naučná Příroda, zvířata Zahrada
Vydáno: , Grada
Originální název:

Mein Schmetterlingsgarten: Schöne Pflanzen für Falter und Raupe


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Moja motýlia záhrada. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

testoch
13.02.2024 4 z 5

Knížka je moc hezky zpracovaná a praktická, bohužel se zde vyskytuje pár chyb (např. běláska řepkového na zelí nenajdeme, měl být asi řepový). Myslím, že jde ovšem o špatný překlad, spíš než o chybu autorky, i tak je to nicméně v biologické knížce docela problém. A hlavně je to škoda, protože jinak je knížka opravdu moc hezká.

Blaufik
31.12.2020 5 z 5

Myslím si, že se jedná o opravdový motýlí skvost, díky kterému se dozvíme spoustu užitečných informací o tom, jak tyto krasavce nalákat na své zahrádky a balkony.
Je opravdu důležité, abysme na tyto tvory nezapomínali a snažili se jim vytvořit příjemné prostředí, které je nejen naláká, ale hlavně je nakrmí.


Aleen
30.12.2020 5 z 5

Inspirativní, nádherně zpracovaná kniha. Pro laickou veřejnost jednoduše srozumitelná. Každý si v ní najde, co hledá: potěchu oka, nebo radu, jak pomoci ubývajícím druhům hmyzu, jimiž jsou mimo jiné i motýli. Tuhle knížku žeru a kdyby mě to pak netlačilo, určitě bych s ní i spala :-) Grada prostě umí "udělat" skvělé odborné knihy!

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (40. týden)

27.09.2020


Knižní novinky (27. týden)

28.06.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Moja motýlia záhrada v seznamech

v Přečtených16x
v Doporučených1x
v Knihotéce9x
v Chystám se číst15x
v Chci si koupit12x