Modrý mauricius: Honba za nejcennějšími známkami světa přehled

Helen Morgan

Prožijte dobrodružné hledání nejžádanějších poštovních známek na světě, vydejte se z tropického ostrova v Indickém oceánu až do tichých aukčních síní moderního světa. Je to dramatický i vášnivý příběh prvních lovců poštovních známek. V září 1847 byly na dopisní obálky nalepeny barevné čtverečky papíru; posloužily k odeslání vstupenek na maškarní ples, pořádaný na tropickém ostrově Mauriciu. Nikdo z přítomných netušil, že obálka s touto známkou bude jednou stát přes milion dolarů. Když se dvoupencový „Modrý mauricius“ v roce 1865 objevil na začínajícím trhu se známkami ve Francii, okamžitě se stal slavným. V roce 1903 byl bezchybný kus nalezen v dětském albu. Známku koupil na aukci princ velšský a Modrý mauricius získal hvězdné postavení. Známka s označením „poštovní úřad Mauricius“ je synonymem slávy, bohatství i záhad. Helen Morganová vypráví fascinující příběh o nejvyhledávanějších kouscích papíru. Čtenáře zavede do Port Louis na Mauriciu, do Bordeaux, do Indie i Velké Británie, do Švýcarska i Japonska, všude tam, kam míří sny a představy všech sběratelů známek.... celý text

Literatura naučná Hobby
Vydáno: 2013 , BB art
Originální název: Blue Mauritius: The Hunt for the World's Most Valuable Stamps, 2006

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Modrý mauricius: Honba za nejcennějšími známkami světa. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

judas.1988
01.12.2021

Tuhle knížku jsem si kdysi koupil když byla akce 5+1 u Dobrovského. Zaujal mne obal asi i název a nápad. Jako kluk jsem měl období kdy jsem sbíral známky.Ale jako... Tohle je takový druh literatury který si člověk přečte a čte se celkem dobře ale v moment kdy to dočtete tak si prostě řeknete:Co mi to vlastně dalo? Nic extra.Pro profi filatelisty je to příliš obecné psaní a pro laiky to nebude úplně záživné. Autor tomu dává evidentně úmyslně "vyšší"rovinu neustálím přeskakováním do svých myšlenek v rámci příběhu. A to je na tom nejhorší,člověk u toho opravdu musí hodně točit kolečky v hlavě.Prostě mi úplně nedošlo pro koho je tato knížka určená.

všech 6 komentářů

Související novinky - Modrý mauricius: Honba za nejcennějšími známkami světa (1)

Knižní novinky (16. - 23. 11.)

16.11.2013

Kniha Modrý mauricius: Honba za nejcennějšími známkami světa v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně20x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi