Mizející lžíce, růžový snih a jiskřící bonbóny přehled

Mizející lžíce, růžový snih a jiskřící bonbóny https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/337591/bmid_mizejici-lzice-ruzovy-snih-a-jiskri-Isz-337591.jpg 4 24 24

Museli Japonci zničit Godzillu zrovna raketami z kadmia? Je správné jíst radioaktivní guláš? Může pití piva dopomoci k vědeckému objevu? Jak souvisí radium a dobrá pověst Marie Curie? Odpovědi nabízí nespoutaná, mimořádně zábavná a odborně fundovaná kniha, plná překvapivých historek o vědcích a nečekaných příběhů spojených s jednotlivými prvky periodické tabulky.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mizející lžíce, růžový snih a jiskřící bonbóny. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

hu_87
06.01.2021 4 z 5

Určitě je to zajímavý nápad a milovníci/učitelé chemie, popř. biologie mohou knížku využívat i jako podnětný materiál ke své výuce.
Kniha je napsaná vesměs čtivě, i když mě docela iritoval autorův zvyk se některou částí historie zaobírat na můj vkus až moc, takže jsem něco přeskakovala.

Hanka_Bohmova
15.07.2019 3 z 5

Nejdřív mě zarazilo šest stránek nadšených recenzí, kterými kniha začíná. Že by to byl ten "americký styl" zmiňovaný níže?
Po prvním oslavném řádku jsem přeskočila k předmluvě, kde jsem se dočetla, že rtuť pobíhá na vzduchu tak čile proto, že je to prvek, a nikoli sloučenina. Na to konto jsem strávila zajímavý večer čtením článků o povrchovém napětí kapalného helia nebo dusíku. Mohu tedy souhlasit s tím, že kniha je podnětná.


rossx
30.11.2018 4 z 5

Dobrý dárek pro každého přírodovědce, zvlášť chemika. Zajímavé informace, i když je k nim potřeba přistupovat opatrně. Překlepů tam je dost a ledacos by bylo lépe přeložit jinak. Plně souhlasím s hodnocení TheRaven. Styl mě nepřišel špatný, i když je dost americký, ale nejedná se o učebnici. Von Goetha bych nelitoval, v Evropě je přeceňovaný. Když se čtenář pokusí vžít do doby objevů a uváží znalosti tehdejších vědců, jde o fascinující cestu vědeckým poznáním, kterou těžko pochopíte z jiných suchopárných knih.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mizející lžíce, růžový snih a jiskřící bonbóny v seznamech

v Přečtených27x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených4x
v Knihotéce14x
v Chystám se číst17x
v Chci si koupit9x