Mít pro koho žít přehled

Mít pro koho žít
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/212546/mid_mit-pro-koho-zit-212546.jpg 4 41 41

Další z „rodinných“ románů populární anglické spisovatelky. Bohatý Henry Morley žije šťastně ve svém rodinném sídle Nethercombe. Nell, jeho nová sousedka, kdysi milovala svého švagra víc, než svého manžela, a musela se smířit se smrtí obou.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mít pro koho žít. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

zaz
04.02.2024 5 z 5

(SPOILER) Štěstím je moci někomu říci, že si ho váží pro to a pro ono, že ho mám ráda, přestože je zřejmé, že to tak cítíme...
Slova zahřejí po letech i toho, kdo je vyřknul, dříve dokud je ještě čas... Na lásky plná slova je vždy ten správný čas, nejen na Valentína...

Autory nevybírám podle národnosti, ale ze zvědavosti... a někteří mi poskytnou zážitek, oduševnělou myšlenku, rozšíří obzor, tak je tomu i zde nad stránkami psané autorčiným srdcem. Příběh připomíná plavbu po známé řece, nudit se nebudete.
Doporučuji věnovat čas četbě této knize, kde čekají nové životní příležitosti z prostředí venkova. Rázem se přestávám starat o své starosti.
/ než posedávání u televizních reklam, pro ně zapomenu, oč se tu v nezáživném ději jedná, asi intenzivně i když podprahově vnímám módní signály..., které mě tak vyčerpávají, že u TV pospávám/.

Prateri
26.01.2024 5 z 5

Kdo vezme do ruky knihu paní Willettové dočká se příběhů rodinných přátel v jednom anglickém sídle, které životní osudy svedly dohromady. Osudy to byly i tragické, lidé byli chybující, ale náruč úžasného sídla s jeho majitelem mírnila bolest a došlo i na štěstí. Bylo tam krásně.


zazvorka
06.02.2023 5 z 5

Mám moc ráda romány z prostředí anglické vesnice, v tomto případě z anglického venkovského sídla. Líbil se mi i tento, napsaný dle standardního schématu takovýchto příběhů - hrdinové prožijí pár těžkých chvil, osud však je k nim posléze přívětivý a knihu lze zavřít s pohodovým pocitem.
I zde se vše nakonec vcelku vyřešilo, pravda, byla i nějaká úmrtí, ale ta byla nutná ke zdárnému konci.
Docela bizarní byl konec padoucha Sama, musím říct, že tam jsem se pobavila. Až půjde pan Ridley zase do lesa, já rozhodně zůstanu doma!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mít pro koho žít v seznamech

v Přečtených55x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených4x
v Knihotéce73x
v Chystám se číst47x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech1x

Autorovy další knížky

Marcia Willett
britská, 1945
2011  88%Mít pro koho žít
2004  77%Mlýn na řece
2006  72%Dům nad strží
2003  87%Kouzelný týden
2007  0%Rodinné sídlo