Minutu ticha za mé lásky přehled

Minutu ticha za mé lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/57_/57366/bmid_minutu-ticha-za-me-lasky-05X-57366.JPG 3 13 13

Román, charakterizovaný autorem jako "román jednoho pružného svědomí", líčí příběh muže, jenž se vrátil z první světové války jako hrdina od Zborova, ale nejtěžší bitvy o ženu, existenci, o ideály a úctu k sobě teprve svádí.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Minutu ticha za mé lásky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

Abroš
17.12.2021 4 z 5

Náročné čtení z náročné doby.Studie charakterů.O legionářském životě v Rusku jsem ještě nečetl.Nadčasové postřehy.Doporučuji se na knihu dobře soustředit,stojí to za to.Pro mě jedna z nejlepších,co jsem četl.

jprst
25.05.2020 2 z 5

Od pana Pluhaře jsem přečetl několik knih a mohu říci, že všechny byly lepší než tento román. Prostě mi nesedl a nedokázal jsem se pořádně začíst, rozhodně to není nic, k čemu bych se někdy vrátil.


ludek.n
29.10.2019 3 z 5

Válka jako celek je umocněním života. Drama jednotlivých osudů povýšené na drama národů. Tektonika dějin psaná krví, která na šest dlouhých let přeruší i život stavebního inženýra Šimona Stárka. Zdeněk Pluhař se v jedné rovině svého románu zabývá právě onou hybatelkou dějin - 1. světovou válkou a důsledky, které přinesla do lidských životů, ve druhé, stejně významné, pak hledá reflexe lidské existence, životních ideálů a sebeúcty, jež jsou vystavené tlaku měnícího se společenského uvědomění a zcela novým poválečným zkušenostem. Těžké a závažné téma, bohužel zpracované poměrně kostrbatě a nepřehledně. Přestože jsem se na četbu plně soustředil a nechal jí dostatek prostoru působit na mé čtenářské podvědomí, několikrát jsem se v knize beznadějně ztratil. Úhybné manévry a vsuvky, které autor do textu vpravil, jsou v některých okamžicích natolik nečekané a zmatené v rolích jednotlivých účinkujících, že je těžké dobrat se souvislostí. Kniha se ostatně i bez tohoto handicapu nečte úplně lehce a proniknutí do hloubky zpracovaných myšlenek se brání. Určitě to chce připraveného a naladěného čtenáře.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Minutu ticha za mé lásky v seznamech

v Přečtených21x
v Knihotéce38x
v Chystám se číst2x