Mickey7 přehled

Mickey7 https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509970/bmid_mickey7-63e8b06bc6b69.jpg 4 22 22

Mickey7 série

1. díl

Mickey7 je postradatelný člen lidské výpravy vyslané kolonizovat ledový svět Niflheim. Kdykoliv je nějaká mise příliš nebezpečná, pošlou Mickeyho. Když zemře, prostě se vyrobí nové tělo, do jehož paměti se nahraje většina Mickeyho starých vzpomínek. Po šesti zmrtvýchvstáních už Mickey7 dobře ví, jak to chodí… a taky chápe, proč bylo v době, kdy se rozhodl připojit k expedici, volné právě tohle jediné místo. Když se během rutinní průzkumné mise ztratí, je považován za mrtvého. A než se stihne vrátit na základnu, už je ve službě Mickey8. Souběžná existence duplicitních lidských bytostí je zakázaná a jestli na to ostatní přijdou, oba je nechají zrecyklovat. A tak musí Mickey7 existenci svého dvojníka před zbytkem kolonie tajit. Život na Niflheimu však není žádný med. Atmosféra je pro lidi nedýchatelná, jídla je málo, teraformace postupuje pomalu a velitel Marshall je z toho značně nervózní. Přežití nakonec záleží právě na Mickeym. Pokud ovšem neumře nadobro... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Triton
Originální název:

Mickey7 , 2022


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mickey7. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

ludek.n
18.03.2024 3 z 5

Mickey Barnes je člověk pro ty nejnebezpečnější, život ohrožující, úkoly. Jestliže při jejich plnění zemře, je reinkarnován v novém těle se starými vzpomínkami a připraven na další misi. Jenže teď, po sedmém zmrtvýchvstání, se situace tak trochu vymkla ze zavedeného řádu věcí. Edward Ashton napsal dobrodružnou kolonizační sci-fi s poměrně zajímavým nápadem „postradatelného člověka“, který však podle mého vytěžil jen z poloviny. Ve snaze po dramatičnosti totiž namísto toho, aby myšlenku rozvíjel a budoval, zabředl do Mickeyho duality a hra na peška, který chodí okolo, ho natolik uchvátila, že to začalo být místy až nudné. Utajování dvojčat v uzavřené komunitě bylo až dětsky úsměvné, ale těžce nevěrohodné (zvláště vezmeme-li do úvahy, že velitel stanice byl podezřívavý, paranoidní ras). Ono těch naivních momentů je v knize ostatně více než dost, a tak jsem hodně přemýšlel, zda je Edward Ashton takový neumětel, nebo si ze mě jen dělá srandu a není třeba ho brát vážně. Vlastně jsem se doteď nerozhodl, co z toho je správně...

micha-ella
07.08.2023 5 z 5

Reinkarnace a dvojníci, to je moje! Styl vyprávění i přiměřená napínavost taky akorát pro mne. Takové SF mám ráda. Některým místům je těžké věřit (antihmota v batůžku), ale celkově jsem si tuhle knížku užila. Jen konec je nijaký. Nechat takovou bombu pod hromadou kamení v místech, kde leckdo vrtá tunely, no nevím, jak by to dopadlo.


Harmonika_one
02.08.2023

Kniha se četla dobře, bez škobrtání, odpočinkové čtivo, přestože se dotkne i vážných témat. Kniha mě bavila, ráda ji doporučím - mohla by se líbit i těm, kteří SF nevyhledávají, těším se na film.
Zároveň mi v ní něco chybělo. Až díky komentáři uživatelky Madla81, se kterým se plně ztotožňuji, mi to došlo. Emoce! Já se vlastně celou dobu těšila na moment, kdy praskne, že jsou dva, po emoční stránce mě kniha nedokázala (až na pár drobných výkyvů) strhnout.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (10)

Takhle pitomě jsem ještě neumřel


Slibuji, že budete nesmrtelní.


Je to zvláštní, dívat se sám na sebe, jak tady pobíhám nahý.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Mickey7 v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených25x
ve Čtenářské výzvě6x
v Knihotéce37x
v Chystám se číst18x
v Chci si koupit11x

Autorovy knížky

Edward Ashton
americká
2023  75%Mickey7