Michael Douglas přehled

Michael Douglas
https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/183279/michael-douglas-183279.jpg 3 14 14

Význační herci jsou zpravidla lidé s výjimečnými životními osudy. Pro Michaela Douglase jistě nebylo jednoduché vystoupit ze stínu svého slavného otce Kirka. Podařilo se mu to po jistém úsilí dokonale, i když jejich filmové životy, na nichž se podepsala vzájemná rivalita, nelze tak docela oddělit. Kniha Marka Eliota samozřejmě vypráví o osobním a profesním životě Michaela Douglase, avšak nemůže přitom zcela opomenout kariéru jeho otce Kirka, neboť v ní tkví kořeny Michaelových začátků i jeho osobitého herectví. Zároveň má čtenář možnost nahlédnout do filmových ateliérů a poznat i jisté stránky amerického života té které doby.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: ekniha , Vyšehrad
Originální název:

Michael Douglas , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Michael Douglas. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

Opatov
26.12.2021 4 z 5

Další herecká ikona. Dozvěděla jsem se spoustu nových informací. Neoddělitelnou součástí jeho života je samozřejmě Kirk Douglas.
Kniha je poměrně přehledně napsaná a v životopisu od zahraničního autora se hezky píše i o Formanovi.

zahadum
07.08.2020 3 z 5

Nemyslím si,že je to zlý životopis na druhú stranu si nemyslím,že je to dobrý životopis. Úvod tradične patrí histórii odkiaľ pochádza a kto sú rodičia slávneho herca a producenta. To je krátke a krátke sú aj malé mimo filmové epizódky zo života M.D. V podstate kniha skoro priamo naskočí na dlhý a opakujúci sa kolotoč filmovej tvorby a súkromie Michaela je spomínané len vzácne. Informácie k filmom sú krátke úsečné správy kto točí, kde točí, s kým točí a za koľko točí, potom premiéra - koľko sa zarobilo a čo na to hovorí Michael. Nebol to teda žiaden anjel a v podstate nijak nevybočuje z radu ľudí ktorí žijú v Hollywoode. To jest alkohol, škandály, drogy, sex a intrigy. Nič nové ale od istého zlomu v jeho živote sa to trošku zharmonizovalo. Som mu vďačný,že priviedol na svet ako húževnatý producent filmovú perlu - Prelet nad kukučím hniezdom. Nebyť Michaela tak film neuzrie svetlo sveta, paradoxne v tom hrá veľkú úlohu aj jeho nemenej slávny otec Kirk Douglas. Vzťahy s otcom, s jeho prvým synom a druhé manželstvo tvoria záverečné kapitoly a kniha končí v neradostných časoch kedy Michael bojoval so zákernou chorobou. Dnes už vieme,že ju prekonal a jeho otec sa dožil krásneho veku 103 rokov.
Knihe musím ešte ubrať hodnotenie za veľmi nedbalý prístup k prekladu a následnej redaktorskej práci ktorá asi nebola žiadna..preklepy, chyby, zámeny to nie..viem,že doba je nenásytná ale nejakú úroveň by sme za svoje peniaze mali dostať. Kevin Costner nenatočil Osobného strážcu v roku 1972 ....a podobné menšie a väčšie chyby sú naprieč celou knihou a preto musím knihe dať 60 %.


MC87
06.11.2018 4 z 5

Možná jsem kulturní ignorant, ale doteď jsem vůbec nevěděl o tom, že Michael Douglas produkoval Přelet nad Kukaččím hnízdem (o Formanovi se zde píše hezky a je také zmíněn Franz Kafka), naopak jsem ho měl spojeného jen s Volným pádem, kde vypadá trošku jako frontman Foo fighters David Grohl a Nova kdysi dávala docela často upoutávky na jeho upocené sexuální scény, kde měl většinou otevřenou pusu jako zvíře...Michael se díky přečtení této knihy jeví jako daleko zajímavější a hlavně pracovitější osobnost.

Velmi příjemné čtení, autor nás hned vtáhne do děje a první kapitoly je hojně zastoupen stále žijící 101ročný Kirk Douglas, otec Michaela. Dojmy z předávání oscarů jsou popsány tak živě, až zamrzí.Knihu doporučuji i přes mnoho nepřesností v překladu nebo v číslech (plést například dvaatřicet s třiaadvacet by se nemělo stávat).

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (25. 11. - 2. 12.)

25.11.2013


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Michael Douglas v seznamech

v Přečtených15x
v Doporučených1x
v Knihotéce8x
v Chystám se číst1x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech1x